Den Helder – Franeker

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Na een lange dag werken, wilden we eigenlijk pas zaterdagochtend 11 mei vertrekken. Maar ja, dan staat de camper eenmaal voor de deur en staan de spulletjes klaar om mee te nemen en begint het weer te kriebelen, dus besloten we vrijdagavond na het eten te vertrekken. We kozen voor een nachtje op camperplaats Willemsoord in Den Helder. Het havenkantoor, waar je ook voor de camperplaats terecht kon, was nog open, dus meteen een stroommuntje geregeld. Het was al gezellig druk op de camperplaats, met een stuk of 15 campers. Gelukkig nog een mooie plek voor ons vrijgehouden. Onze Dolce Gusto trok te veel stroom, dus weer ouderwets koffiezetten met een keteltje water, maar dat heeft ook wel weer wat.

Zaterdagochtend zijn we nog even wat boodschapjes gaan doen in Den Helder en daarna hebben we Den Helder weer verlaten en reden we naar camping Bloemketerp in Franeker. Deze stadscamping is klein, maar ideaal gelegen op loopafstand van het schattige Franeker. De camping was heerlijk rustig met net sanitair en een naastgelegen zwembad, waar je via de camping €2,00 per persoon korting voor kunt krijgen. Er is een klein camperveldje bij de camping met verharde plekken, maar het gras was goed droog, dus we konden gewoon op de camping staan. Er is ook een loosput op deze camping. We hebben een bezoek gebracht aan het centrum van Franeker en hebben ’s middags nog heerlijk voor de camper en uit de wind buiten kunnen zitten.

Zondag 12 mei hebben we uitgebreid ontbeten en zijn we een fietstochtje naar Harlingen gaan maken. Het is een kilometer of acht vanaf Franeker en het was heerlijk fietsweer. De camperplaats in Harlingen was niet druk, daar fietsten we nog even langs en namen ons voor hier ook snel weer eens heen te gaan. ’s Avonds hebben we in Franeker een afhaalmaaltijd gehaald en lekker in de camper van genoten.

Voor het eerst dit jaar hebben we buiten ontbeten. Met het zonnetje erbij was het heerlijk en het gaf ons het ultieme vakantiegevoel. Na de afwas zijn we gaan opruimen en moesten we weer op huis aan, want er moest weer gewerkt worden. Een heerlijk weekendje gehad!

Campercontact: Camperplaats Willemsoord, Den Helder (NL)Camping Recreatiepark Bloemketerp (NL)

Raesfeld – Aalten

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Vrijdagavond om 18.45 uur vertrokken we met onze camper, die eindelijk motorisch helemaal goed is, richting Borken (Duitsland). We wilden hier op de camperplaats gaan staan, maar deze bleek helaas nog gesloten te zijn. Daarom door gereden naar het naburige Raesfeld. Hier zijn een aantal plaatsen voor campers vlakbij een slot. De camperplaats kost 8 euro en voor stroom betaal je 1 euro voor circa 12 uur stroom. Ook is er een klein sanitairgebouwtje met 2 toiletten en een douche. Je kunt het toilet legen bij een sanizuil en hier (tegen betaling) schoon water innemen. Deze camperplaats is heerlijk rustig en toch centraal gelegen. ’s Avonds is het slot heel mooi verlicht, dat een extra pluspunt is.

Zaterdagochtend even Raesfeld in gewandeld en vlakbij de camperplaats is het centrum van dit plaatsje, met een paar supermarkten. Even wat boodschapjes gedaan, daarna gebruncht in de camper en op de fiets gestapt naar Borken, dat op 9 kilometer afstand ligt. Hier heb je een groot overdekt winkelcentrum, waar we even zijn geweest.

Aan het eind van de middag brak het zonnetje door en zijn we gaan wandelen langs het slot van Raesfeld. Rondom het slot zijn veel restaurantjes te vinden, met toeristische prijzen. In het slot wordt op zaterdag aan de lopende band getrouwd, wat leuk is om te zien.

Aansluitend aan het slot is een natuurgebied, waar je heerlijk kunt wandelen. In deze tijd van het jaar zie je al het ontluikende groen, wat prachtig is. Wandelen mag hier ook met de hond, mits deze is aangelijnd. Het is niet ongewoon dat je hier een paar reeën tegenkomt. Wij zagen ook nog een paar broedende reigers, wat watervogels en een woelrat.

Schloss Raesfeld (D)

Zondagochtend zijn wij naar Winterswijk gegaan, om een bezoek te brengen aan kampeerwinkel Obelink. Helaas hadden zij niet wat we zochten, maar natuurlijk toch weer een paar handige spulletjes gekocht. We zijn vertrokken naar Aalten, naar camping Lansbulten. Deze camping heeft voor campers meerdere opties en meerdere prijzen: een camperplek buiten de slagboom, een camperveld of een plek op de camping. Wij kozen voor het camperveld, waar we als enigen stonden. Het sanitairgebouw dat hier staat is gloednieuw. Elke plek heeft een eigen stopcontact en een eigen waterkraan en grijs water afvoer. Het weer was inmiddels schitterend: strakblauwe lucht en zonovergoten, dus we hebben er een relax-dagje van gemaakt. Voor een nacht op het camperveld van deze camping betaalden we nog geen €15,00 (inclusief SEP key voor warm water/douche).

Wat een luxe om pas op maandag weer op huis aan te gaan. Wel even via de weegbrug in Ede, waar we de camper met volle bepakking hebben gewogen: Eén keer de gehele camper en één keer de achteras. Op zich keurig binnen de grens van 4000 kg, maar met 3980 kg hebben we ook bepaald niet veel ruimte over. Het slechte nieuws is daarbij wel dat ik (Mariëlle) de weegbrug stond te bedienen en dus qua gewicht niet ben meegerekend. En laat ik het zo zeggen: ik weeg geen 20 kg…..Nog maar eens goed kijken of we alles wat we in de camper hebben gestopt ook wel echt mee moeten nemen. Het wegen kost hier in Ede 10 euro voor 2 munten, waarmee je 2 wegingen kunt doen.

Campercontact: Camperplaats Graf Alexander, Raesfeld (D)Camping Lansbulten, Aalten (NL)
Camperts.nl video: Camperplaats Graf Alexander, Raesfeld (D)
Weegbrug Ede: Van Vlastuin Transport, Schampsteeg 12, 6718 VD Ede (NL)

Rees – Doesburg

geplaatst in: Korte tripjes | 0

De oplettende lezer valt natuurlijk meteen op het gat tussen ons laatste weekendje in november en dit weekendje in maart. Het klopt inderdaad dat we al maanden niet op pad zijn geweest. Dit was helaas zo door persoonlijke omstandigheden, maar ook omdat er bij de camper een motorstoring optreedt en de camper hierdoor lange tijd bij de garage is geweest. Vandaag de camper echter weer kunnen uitlaten en naar het Duitse Rees gereden.

Helaas toch weer een motorstoring onderweg gekregen, dus we weten nu al dat we weer terug naar de garage moeten. Gelukkig konden we onze weg wel vervolgen en kwamen we rond 14 uur aan op de camperplaats. De camperplaats kost 8 euro, inclusief stroom, lozen, schoon water. Bij nat weer is het even opletten, want alleen de eerste 2 rijen hebben een verharde onderlaag. Rees is een klein plaatsje aan de Rijn, waarlangs je ook kunt wandelen. We hebben even een wandelingetje gemaakt en wat boodschapjes gedaan.

De zaterdagochtend nuttig besteed aan het schoonmaken van de watertank en daarna doorgereden naar Doesburg (NL). Helaas flinke windstoten onderweg en ook regen, heel veel regen. In Doesburg is de camperplaats bij de passantenhaven in de wintermaanden gratis. Stroom gaat met muntjes, tenzij je een kaart in de zomer hebt gekocht waar nog tegoed op staat, die kan dan in elke stroompaal gebruikt worden. Voor de stroom met muntjes is maar 1 paal beschikbaar. De camperplaats is een parkeerplaats aan het water. Eind van de middag werd het droog en zijn we Doesburg in gewandeld. Doesburg is een oude Hanzestad en heeft de oudste kroeg van Nederland. Hier zijn we natuurlijk even een biertje gaan drinken.

Zondag nog steeds veel regen, dus op tijd weer op huis aan gegaan.

Campercontact: Camperplaats Am Freibad Rees (D), Passantenhaven Doesburg (NL)

Elten – Kleve – Kevelaer

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Eind van de donderdagmiddag vertrokken naar het Duitse Elten. We hadden de discutabele eer om in de langste file van dit jaar in Nederland te staan (een totaal van 1035 kilometer aan files in Nederland). Wat later dan gepland kwamen we dan ook in Elten aan. De camperplaatsen zelf zijn op gras, dat nu erg vochtig was, dus wij zijn op het asfalt blijven staan. Dit kan alleen als de camperplaats niet zo druk is en dat was nu het geval.

Een van onze favoriete camperplekken is die in Kleve, Duitsland en wel de plek buiten de stad, waar het rustig is. De camperplaats zelf is altijd wel druk en gezellig. Wij winkelen graag in Kleve (lees: Mariëlle winkelt graag en John wordt aan zijn haren meegesleept 😉) Bij de supermarkt Kaufland, die dicht bij de camperplaats ligt, is een klein wokrestaurantje waar wij graag eten en dat hebben we ’s avonds ook weer gedaan. Al was het in de avond behoorlijk koud.

Als we toch met favoriete Duitse camperplaatsen bezoeken, dan mag ook Kevelaer niet ontbreken. Ook hier staan wij op de camperplaats buiten de stad, op de oude vliegbasis. Als je hier overdag komt, kan het nog rustig zijn, maar tegen de avond komen er altijd meer campers bij. Deze camperplaats is groot, dus plek is er eigenlijk altijd wel. Hier betaal je 9 euro per nacht.
Op de fiets naar het centrum van Kevelaer gefietst en daar een heerlijke Duitse schnitzel gegeten.

Zondagmorgen op de fiets gestapt en naar het mooie natuurgebied Maasduinen gefietst en een knooppuntenroute gevolgd. Het is in deze tijd van het jaar prachtig in Maasduinen met alle herfstkleuren!

Een nadeel van de camperplaats is Kevelaer is niet dat je aan het bos staat met veel naaldbomen, maar wel dat hier de bladpootwants voorkomt. Dit beestje zoekt in deze tijd van het jaar een warm plekje om te overwinteren en kruipt dan in de camper. Wij zijn het met deze keuze van de wants niet eens, dus gaan op jacht om alle verstekelingen weer buiten te zetten. Daarna is het tijd om weer op huis aan te gaan.

Campercontact: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten (D), Camperplaats Camperpark Kleve (D), Camperplaats Den Heyberg Kevelaer (D)

Camperts.nl video: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten (D), Camperplaats Camperpark Kleve (D), Camperplaats Den Heyberg Kevelaer (D)

Gendringen – Nordhorn – Emlichheim – Gorredijk

geplaatst in: Korte tripjes | 0

We konden na een drukke donderdagochtend om 14.00 uur vertrekken naar Gendringen. In dit dorpje zijn een paar camperplaatsen op een plein. Deze plaats heeft geen voorzieningen en is gratis, maar voor ons een ideale uitvalsbasis richting Obelink en onze favoriete Duitse camperplaatsen.

Even een bezoekje gebracht aan de Obelink in Winterswijk, waar we een nieuwe toiletcassette voor de camper hebben gehaald. Natuurlijk weer met een kar vol de winkel verlaten, want je ziet toch altijd weer leuke en/of handige dingen. We zijn vervolgens doorgereden naar de populaire camperplaats van Nordhorn. Het valt ons op dat deze camperplaats steeds drukker wordt, dus op tijd zijn is een must op deze plaats. Wij zijn nog even het centrum in gegaan en hebben wat boodschappen gedaan. Ideaal dat we de fietsen mee hadden. Lopend naar het centrum kan ook, maar als we kunnen kiezen gaan wij liever fietsen.

We zijn op zaterdag verkast naar de camperplaats van Emlichheim. Deze plaats is onlangs overgenomen en wordt momenteel verbeterd. Wij zijn hier al vaker geweest, maar dat was nog met de vorige eigenaar. We kregen bij aankomst wel weer heerlijke verse eitjes van de scharrelkippen die hier rondlopen. Een hele leuke, rustige plek waar je staat voor 8 euro. Tevens is een toilet en douche aanwezig. We zijn de aardolieroute gaan fietsen, wat een leuk tochtje is.

Na een ontbijtje zijn we zondag naar de camperplaats van Gorredijk gereden, want wij hebben hier familie wonen. De camperplaats is klein, dus het is een gok of er plek is. Wij hadden geluk en konden naast een andere camper staan. Er wordt streng gehandhaafd en als je niet op de camperplaats staat (er zijn maar 4 officiële camperplaatsen), krijg je direct een hoge boete. Op loopafstand vind je hier een supermarkt. Wij kregen de familie op de koffie en zijn ’s avonds in Heereveen uit eten geweest.

Er is helaas ook altijd weer een tijd van gaan… Dus maandag de camper schoongemaakt en weer klaargemaakt voor de stalling.

Campercontact: Camperplaats Willem Alexanderplein Gendringen (NL), Camperplaats Nordhorn (D), Camperplaats De Slaaphoeve Emlichheim (D), Passantenhaven de Kalkovens Gorredijk (NL)

Camperts Video’s: Camperplaats Willem Alexanderplein Gendringen (NL), Camperplaats Nordhorn (D), Camperplaats De Slaaphoeve Emlichheim (D), Passantenhaven de Kalkovens Gorredijk (NL)

Zwaansmeerpolder

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Als je net een andere camper hebt, wil je er natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Ondanks dat we dit weekend nogal wat sociale verplichtingen hadden, hebben we toch de camper uit de stalling gehaald. Nadat we hadden overlegd met de havenmeester van Uitgeest van camping Zwaansmeerpolder, mochten we hier ’s avonds rond 21 uur naartoe gaan en lekker een weekendje van het najaarszonnetje genieten. Normaal gesproken is zo laat aankomen niet de bedoeling, want het havenkantoor is dan gesloten. Wij zijn echter ’s middags al de SEP-key gaan ophalen en omdat we ‘locals’ zijn, mochten we het zo doen. De camperplaats hier is niet groot (6 plekken op grind met gras), met een sanitairgebouwtje en een watertappunt.

Omdat we nu ook een auto bij ons hadden, ging John vandaag de caravan van zijn zieke broer opruimen en ik ging samen met mijn moeder naar een High Tea in Beverwijk. ’s Middags waren we weer in Uitgeest en konden we heerlijk van de zon genieten en we konden zelfs buiten eten! De ondergaande zon bewonderd over het Uitgeestermeer en lekker gewandeld. In de haven worden de boten schoongemaakt en opgeruimd, want komende week is het een drukke week voor de havenmeester, want dan worden de boten uit het water gehaald. De camping is dan ook gesloten tot aan april.

Weer een heerlijke, zonnige dag en dus alle gordijnen in de camper gewassen en in de zon gedroogd. Het ruikt weer heerlijk fris! Eind van de zondagmiddag zijn we weer op huis aan gegaan en morgenochtend leveren we de SEP-key weer in bij het havenkantoor.

Campercontact: Minicamping Zwaansmeerpolder

Camperts Video: Minicamping Zwaansmeerpolder

Lingewaard

geplaatst in: Korte tripjes | 0

En dan is het eindelijk zover! Onze Knaus Sky i700 LEG is er helemaal klaar voor en wij ook (al weken, eigenlijk, maar wachten op de aflevering duurt nu eenmaal even). Na de familiereünie, waar we uiteraard met de camper heen zijn gegaan, zijn we ’s zaterdagavond vertrokken. We reden naar camperplaats Lingewaard, waar we laat op de avond aan kwamen. Nog één andere camper stond op deze mooie camperplek, die is voorzien van grind, ruime plaatsen en een mooi sanitair-gebouwtje.

Een zondag met eigenlijk alleen maar regen. In de jaren dat wij camperen gebeurt het bijna nooit dat het echt de hele dag regent, maar vandaag wel. Daarom binnen alles uitgeprobeerd: teeveetje, satelietschotel. En ondertussen het nieuwe servies afgewassen en de camper verder ingeruimd. We hebben in deze camper zelfs nog een paar lege kastjes. Maar die krijgen we in de loop der tijd vast wel gevuld.

Op maandag een lekker zonnetje, hoewel er toch wel een fris windje was. Maar met 15 graden prima te doen. We zijn een stuk langs de Waal gaan fietsen en hebben een knooppuntenroute gevolgd. Heerlijk om even uit te waaien voor we weer op huis aan moeten. Want ik (Mariëlle) moest ’s avonds weer in mijn praktijk werken.

Campercontact: Camperpark Lingewaard

Natuurkampeerterrein Drie

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Ermelose HeideUitstekende weersvoorspellingen dit weekend, dus tijd om weer eens met de camper een natuurkampeerterrein op de zoeken. Een van onze favorieten is natuurkampeerterrein Drie. Dit terrein is vanaf 30 maart tot 1 november jaarlijks open en is gelegen in een open plek in het speulderbos. Er zijn hier 43 kampeerplaatsen, waarvan het grootste aantal inclusief stroom. Dat je hier rust hebt is zeker, want er is geen telefonisch bereik, laat staan internet. Even afkicken voor John dus. Wel de geluiden van merels, koolmeesjes, vinkjes en een roffelende specht om je heen.

Voor campers is er ook een loosput en de mogelijkheid om chemisch toilet te legen en schoon water in te nemen. Dit zit bij de prijs in. Er zijn ook 3 toiletten en 2 douches (gratis). Voor 2 nachten inclusief stroom betaal je op deze camping € 41,00. Bij aankomst rond 15.30 uur hebben we nog heerlijk buiten kunnen zitten tot de avond viel. Ook zaterdag was het heerlijk weer met 25 graden. Voor het eerst dit jaar weer buiten ontbeten. Wij zijn na het ontbijt naar Putten gefietst voor wat boodschapjes. ’s Middags genoten van de zon en zelfs een beetje verbrand (Mariëlle dan, John niet, die wordt meteen bruin). De camping stroomde vandaag helemaal vol met caravans, tenten en een paar campers en camperbusjes.

Zondag zijn we door de Ermelose heide gefietst en hebben we een knooppuntenroute gedaan. Heerlijk gepicknickt op de hei en aan het begin van de middag zijn we gaan opruimen en richting huis gegaan. Officieel moet je voor 12 uur de kampeerplek hebben verlaten, maar wij gingen er maar even van uit dat hier niet zo streng op gecontroleerd wordt met dit prachtige weer. De natuurkampeerterreinen vind je door heel Nederland en worden vaak beheerd door de boswachter (zie www.natuurkampeerterreinen.nl of www.logerenbijdeboswachter.nl). Door lid te worden ontvang je jaarlijks het groene boekje waar alle kampeerterreinen in staan. Het is vaak een beetje terug naar de natuur op deze campings en ze zijn vaak mooi gelegen. Sanitair stelt meestal niet heel veel voor, maar een vuurhut, waar je heerlijk een vuurtje kunt stoken, is er wel.

Campercontact: Natuurkampeerterrein Drie Ermelo

Camperts Video: Natuurkampeerterrein Drie Ermelo

Paasweekend 2018

geplaatst in: Korte tripjes | 0

BocholtDonderdagavond 29 maart vertrokken we naar Hoog-Elten in Duitsland. Dit is een gratis overnachtingsplaats voor campers, zonder voorzieningen, maar waar het niet uit maakt hoe laat je aankomt. Wij waren er rond half negen. Door de vele regen die de laatste tijd is gevallen kan deze plaats wel drassig zijn, dat was nu ook het geval. Toch kun je er voor kiezen om op de naastgelegen parkeerplaats of op het asfalt te gaan staan en dit laatste hebben wij gedaan.

Het is hier altijd heerlijk rustig, op de kerkklok na. Wij vertrokken na een ontbijtje naar Bocholt, naar WoMo Park Am Aasee. Hier is een mooie camperplaats gelegen vlakbij het meertje, de Aasee. De eigenaar wees ons een mooie plaats en deze camperplaats bleef vol stromen. Deze camperplaats is verhard, heeft alle voorzieningen en je betaalt hier € 7,50 per nacht voor 2 personen. Let op: alle extra’s worden apart berekend: toilet kost € 0,50, douchen kost € 1,00, internetkaartje moet je kopen, stroom betaal je met € 0,50-muntjes, maar hier doe je wel vrij lang mee.

Wij zijn een wandeling rond de Aasee gaan maken, waar we heerlijk op een terrasje hebben gezeten. Voor het eerst dit jaar dat het weer dit toeliet en we zaten heerlijk in de zon. Vanaf de camperplaats ben je zo in het centrum van Bocholt, een minuut of 10 met de fiets en zaterdag hebben we hier inkopen gedaan. Het centrum is gezellig en op zaterdag staat er ook een markt. We hebben zelfs vrij veel inkopen gedaan, waardoor we regelmatig weer terug naar de camperplaats moesten fietsen om even te ‘lossen’, zodat we met lege (fiets)tassen weer verder konden gaan. Ook vandaag was het weer goed, maar eind van de middag nam de bewolking toe en ’s avonds en ’s nachts regende het zachtjes. Maar ook dat is niet erg, als je lekker in je campertje zit.

Eerste paasdag zijn wij gaan kijken bij de camperplaats Uedem. Dit is een mooie plaats, maar je hebt hier wel goed weer nodig, want deze plaats kan heel drassig zijn. Deze plaats kost € 9,00 inclusief stroom en gratis wifi. Geen toilet of douchegelegenheid hier, wel een mooi weids uitzicht. Er stonden geen andere campers en wij durfden het op het vochtige gras niet aan en reden door naar een van onze favoriete plaatsen: Reisemobilhafen Den Heyberg in Kevelaer. We werden bij aankomst meteen getrakteerd op een mandje gekookte eitjes, want het is tenslotte Pasen en daar zijn de eigenaars altijd heel attent in. Deze camperplaats is gelegen op een oud militair terrein en kost € 9,00. Dit is inclusief stroom. Ook schoon water is hier gratis, evenals het lozen en chemisch toilet reinigen. Het weer was iets frisser, maar met een vestje aan was het buiten goed te doen. Lekker gewandeld in de omgeving en op tweede paasdag weer huiswaarts gegaan.

Campercontact: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten, Camperplaats Womopark am Aasee Bocholt, Camperplaats Den Heyberg Kevelaer

Camperts.nl video: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten, Camperplaats Womopark am Aasee Bocholt, Camperplaats Den Heyberg Kevelaer

Kleve/Kevelaer

geplaatst in: Korte tripjes | 0

PaddestoelenWat een luxe om op donderdagmiddag al te kunnen vertrekken met de camper richting Duitsland. We zijn beide deze vrijdag vrij, dus op weg gegaan naar het Duitse Kleve naar de camperplaats hier, camperpark Kleve.
Na de nodige files te hebben getrotseerd zijn we om 18 uur in Kleve en installeren we ons op de camperplaats. De camperplaats kost € 7,50 en stroom kost € 2,50. We maken altijd van de gelegenheid gebruik om onze gasfles te laten vullen in Kleve, want in Duitsland is dit stukken goedkoper.

Op vrijdag zijn we nog even naar de Fressnapf (= dierenwinkel) geweest en daarna op de fiets het centrum van Kleve in gegaan. We hebben hier lekker gewinkeld en heerlijk geluncht. ’s Avonds hebben we een lekkere schnitzel besteld bij de beheerder van de camperplaats, die dit voor ons klaarmaakt. Met patatjes en een champignonsausje betaal je hier € 7,50 voor, maar het gemak is natuurlijk onbetaalbaar.

Zaterdag 14 oktober zijn we verder gaan reizen naar camperplaats Den Heyberg in Kevelaer. Voor ons een van de favorieten, waar we graag komen. Deze camperplaats kost € 9,00, waarbij stroomgebruik inbegrepen is. Ook is hier een broodjesservice. Het weer zat ook mee met 23 graden en een lekker zonnetje, dus we konden heerlijk buiten zitten, met vrienden die ons vanuit Nijmegen kwamen bezoeken. We hebben echt Nijmeegs Marikenbrood gekregen en hier natuurlijk van gesnoept. Daarna zijn we gaan wandelen en vonden we (eetbare) paddenstoelen, die ik ’s avonds heerlijk heb verwerkt in de roerbakschotel. Zondag zijn we na ontbijt en wandeling weer vertrokken richting huis.

Campercontact: Camperpark KleveCamperplaats Den Heyberg Kevelaer

Video: Camperplaats Den Heyberg Kevelaer

Dordrecht

geplaatst in: Korte tripjes | 0

DordrechtIn Dordrecht, vlakbij de Waterbus-halte, zijn camperplaatsen gerealiseerd op een groot parkeerterrein. Je kunt hier schoon water tanken (€ 1,00 voor circa 50 liter) en afvalwater lozen, maar verder zijn er geen voorzieningen. Voor 24 uur staan betaal je hier € 2,00 en er is plaats voor circa 12 campers.
Wij kwamen hier vrijdag 11 augustus rond 17 uur aan en hebben nog even langs het water naar de boten gekeken. Er komen hier flinke joekels langs! Het waaide wel, maar de temperatuur was goed. De rivier waar het parkeerterrein langs ligt is de (beneden) Merwede. Zaterdagochtend gewekt door het enthousiaste toeteren van de bakker (misschien iets té enthousiast, maar fijn dat de bakker langs komt, natuurlijk). Na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt en naar het centrum van Dordrecht gefietst. Je bent zo in het gezellige centrum van Dordrecht. Helaas begon de dag wat regenachtig, maar ’s middags klaarde het op en konden we heerlijk op een terrasje lunchen. Tip: beklim de toren van de Grote Kerk (toegang €1,00) en je hebt schitterend uitzicht over de stad en de omgeving.
’s Avonds laat nog geprobeerd om iets te zien van de voorspelde sterrenregen, maar naast de lichtvervuiling was het ook bewolkt, waardoor we uiteindelijk maar één keer een ‘vallende ster’ hebben gezien.
Zondagochtend hebben we de waterbus genomen. Eerst overstappen na 1 halte bij Dordrecht, daarna een uurtje in de waterbus naar Rotterdam. De halte is vlakbij de Erasmusbrug, vanwaar je zo naar de Koopgoot en de Markthal wandelt. Als je met de waterbus naar Rotterdam wilt, is het handig om een e-Ticket dagkaart te kopen voor € 11,70. Je bestelt en betaalt eenvoudig online en laat de e-Ticket op je smartphone zien. Hiermee kun je de hele dag gebruik maken van de Waterbus. Natuurlijk kun je ook in- en uitchecken met de OV-chipkaart.
Rotterdam was gezellig druk met heel veel toeristen. Eind van de middag waren we weer terug bij de camper en vertrokken we weer naar huis.

Zie ook de video op Youtube

’t Zand (Schagen)

geplaatst in: Korte tripjes | 0

't ZandNa toch nog een drukke dag vertrokken we rond 16 uur naar ’t Zand, dat tussen Schagen en Den Helder ligt. Hier is een mooie camperplaats te vinden bij de oude molen De Hoop. Deze camperplaats is heerlijk rustig en je betaalt hier 15 euro per nacht, all in. Er is ook een toilet en douche naast de molen waar je gebruik van kunt maken. We zijn zaterdagochtend op de fiets gestapt naar het centrum van Schagen, dat een leuk centrum heeft en op een afstand van 6,5 km van de camperplaats ligt. Ook nog even een hapje gegeten bij Smul, maar dat was geen aanrader… Jammer, maar dat weten we dan ook weer. ’s Middags lekker bij de camper in het zonnetje gezeten en genoten van de vele libellen die langs en boven ons vlogen.
Op zondag hebben we de oude molen bekeken, die volledig wordt gerund door vrijwilligers, net als het camperterrein, trouwens. De molen is in de weekenden op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17 uur open voor publiek. Je kunt hier met een rondleiding mee (tegen betaling, want zo wordt de molen onderhouden) en het is ook mogelijk om meel te kopen. Echt een aanrader om meer over de molen te weten te komen. Ook de camperplaats is een aanrader met goede voorzieningen.

Campercontact: Camperplaats de Hoop ’t Zand

Video: Camperplaats de Hoop, ’t Zand

Lang weekend Duitsland (grensstreek)

geplaatst in: Korte tripjes | 0

KevelaerDe donderdagochtend van de 13e juli hebben we nog gewerkt, maar ’s middags hadden we vrij genomen en vertrokken we richting Duitsland, naar Camperpark Kleve. Het was met circa 30 campers gezellig druk in Kleve, maar deze plaats kan 75 campers kwijt. Hier betaal je per nacht € 7,50 en € 2,50 voor stroom. Volgens het bordje kun je voor € 1,00 wel 100 liter water tanken, maar wij kregen niet eens de helft voor een euro. Maar goed.
Wij hebben de fiets gepakt en zijn wat boodschappen gaan doen. Bij de Kaufland-supermarkt op circa 600 meter van de camperplaats zijn we geëindigd en hebben we een heerlijke wokmaaltijd gegeten, die wordt bereid terwijl je wacht. Ideaal! Vlakbij de camperplaats is ook een bakker te vinden, voor als je geen broodjes op de camperplaats kunt bestellen.
Natuurlijk zijn we op vrijdag even in de Unterstadt geweest, maar we waren op tijd terug bij de camper, zodat we niet zijn natgeregend. Vrijdagmiddag zijn we naar de camperplaats in Brüggen gereden bij Camping Brachter Wald. De camperplaats is hier prachtig, en je kunt gebruik maken van het sanitair van de camping, dat supermooi is. Douchen kost 1 euro. De camperplaats zelf kost € 9,50 en voor stroom betaal je € 2,50. Verder is schoon water en lozen gratis.
’s Avonds was het weer droog, dus zijn we een stuk gaan wandelen in de omgeving. In het plaatsje Brüggen is ook een camperplaats, op een terrein achter de Aldi, maar wij vonden de camperplaats bij de camping mooier. We hebben ook nog een mooie fietstocht gemaakt door het Brachter Wald, waar je ook de ‘wilde’ paarden kunt bewonderen.
Op zondagochtend zijn we verder gereden naar een van onze favoriete plaatsen: Camperplaats Den Heyberg in Kevelaer, waar we tot maandag zijn gebleven. Voor een nacht op deze camperplaats betaal je € 9,00, dat is inclusief stroom, water en lozen. Maandagochtend hebben nog wat Duitse boodschappen gedaan en zijn we weer terug naar huis gereden.

Campercontact: Camperpark Kleve, Camperplaats Brüggen/Brachterwald, Camperplaats Den Heyberg Kevelaer

Video: Camperplaats Brüggen/BrachterwaldCamperplaats Den Heyberg Kevelaer

Giethoorn

geplaatst in: Korte tripjes | 0

GiethoornWe zijn vrijdag op tijd vertrokken richting Giethoorn, naar Camperresort Bodelaeke. Eigenlijk is dit wel een camper-camping te noemen, waar je op gras staat. Er is plaats voor 99 campers, maar er stond misschien de helft, waardoor er voldoende ruimte en vrijheid was. Er zijn privéstrandjes bij om te zwemmen. Het sanitair is wat weinig voor 99 plaatsen, met 4 douches en 4 toiletten. De incheckbalie is wat verwarrend, maar je betaalt hier 15 euro per 24 uur, inclusief stroom, water, lozen, etc. Bij de incheckbalie lijkt het alsof je hier apart voor moet betalen. Vanaf de camperplaats fiets je zo naar Giethoorn en ook natuurgebied De Weerribben-Wieden is op fietsafstand.
Wij zijn zaterdag een fietstochtje gaan maken. Het weer werkte goed mee, het was ongeveer 23 graden en droog. Nog een roerdomp, ooievaars en een paar buizerds gezien onderweg. In Giethoorn was het ontzettend druk met vooral Japanse of Chinese toeristen, die geen fietsers gewend zijn. Nog heerlijk buiten kunnen zitten en buiten gezeten en zondag rond half drie weer richting de Randstad vertrokken.

Campercontact: Camperresort Bodelaeke

Video: Camperresort Bodelaeke

Den Helder

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Den HelderNa een paar rare weken er eindelijk weer even op uit: dit keer naar Den Helder. En wel camperplaats bij de jachthaven Willemsoord. Inmiddels zijn hier 40 plaatsen voor campers op stenen ondergrond voor € 12,50 per nacht, water € 0,50, stroom € 0,50 (Kwh). Het weer was niet super, een graad of 19 met een pittig windje, maar ondanks dat zijn we zaterdagochtend even Den Helder in gegaan om wat boodschapjes te doen. Manlief is nog even naar de kapper geweest en we hebben geluncht met een visje.

Ook nog even een wandeling gemaakt langs de Waddenzee. Dit keer lieten de zeehonden zich niet zien. Wel mooi om de boot naar Tessel van dichtbij te zien varen. Bij Willemsoord vind je diverse restaurantjes en een bioscoop en je loopt dus zo het centrum van Den Helder in. De camperplaats beschikt over keurig sanitair, dat je deelt met de bootgasten.

Campercontact: Camperplaats Willemsoord

 

Natuurkampeerterrein de Marsbelte (Wesepe)

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Vrijdagmiddag vrij en heerlijk weer, dus zijn we op pad gegaan naar Wesepe, dichtbij Deventer om een weekendje door te brengen op natuurkampeerterrein de Marsbelte. Dit terrein wordt met veel liefde gerund door Dik en Frida en van Dik kregen we een rondleiding. Hij maakt een prachtige maquette van de omgeving. Een fraai stukje werk!

Vandaag waren we de enige campinggasten, dus werd speciaal voor ons het sanitair met het bijgebouw ‘’t Proathuus’ geopend. In dit bijgebouw veel informatie over de omgeving. De camping is een ware volière, met koolmeesjes, vinkjes, merels en tjiftjaffen. Dik vertelde dat ook de staartmees, het roodborstje en de bonte vliegenvanger hier veel worden gezien. Ook komen er regelmatig marters op de camping.

We zijn op zaterdag 25 maart na een ontbijtje in het voorjaarszonnetje een fietstocht gaan maken langs o.a. Broekland, Wijhe, Olst en langs de IJssel. Heel veel ooievaars gezien in dit gebied, die luid klepperend elkaar begroeten. Blijft een prachtig gezicht. Het weer zat ook mee: 15 graden en volop zon. Na een paar uur keerden we terug op de camping om lekker buiten te zitten. Inmiddels ook wat meer medekampeerders op de camping, dus dat is gezellig. En genoten van een prachtige zonsondergang! Zondagochtend 26 maart gebruik gemaakt van de douches op de camping en wat een rust op deze camping en wat heerlijk om even weg te zijn uit de drukke randstad en alleen het geluid van vogels te horen. Oja, en het alarm van de buren dat per ongeluk ’s morgens af ging. Kan gebeuren. Na een uitgebreide brunch zijn we weer op huis aan gegaan.

 

Link: Natuurkampeerterrein de Marsbelte, Wesepe

Groessen

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Wellinghoeve
Wellinghoeve

Via Facebook zagen we een foto van een mooie plek, namelijk de Wellinghoeve bij Groessen. Vrijdagmiddag zijn we vertrokken om aan te komen bij een mooie, verbouwde boerderij met een groot veld voor campers. We mochten een plekje uitzoeken en kozen voor een plekje vlakbij de geitenwei. Van andere camperaars hoorden we dat ook zij via het berichtje op Facebook op deze plek waren geattendeerd, grappig hoe zoiets gaat.

We zijn zaterdag lekker een knooppuntenroute gaan fietsen, via Pannerden, Tolkamer en Aerds en ondanks een flink windje, was het wel heerlijk weer. De appeltaart van de eigenaresse van de Wellinghoeve is beroemd, dus na het fietsen hebben we die even geproefd en inderdaad: heerlijk!

Op deze camperplaats is stroom aanwezig, ook een loosplek, plek om het chemisch toilet te legen en een watertappunt. Er zijn 2 douches en 1 toilet, maar in de openingstijden van de hoeve zijn hier ook toiletten waar men gebruik van mag maken. Voor dit alles betaal je 12 euro per nacht. Wij vonden het een leuke, mooie plek vanwaaruit je kunt wandelen of fietsen in een leuke omgeving. En een bonus waren de overvliegende ooievaars, die je bij ons in de Randstad niet ziet.

Campercontact: CP Wellinghoeve, Groessen (NL)

Kampen en Hattem

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Kampen 2Vrijdagavond vertrokken naar de camperplaats van Kampen. Een deel van het parkeerterrein is hier ingericht voor campers en er stonden al een stuk of zes campers toen wij aan kwamen. Vanaf deze plek wandel je zo het centrum van Kampen in. Je betaalt bij de automaat, €7,50 per dag.

Zaterdagochtend even brood gehaald in het centrum en vervolgens doorgereden naar Hattem. Al vaak gehoord van mede-camperaars dat dit een mooi plekje is, dus we wilden graag een keer een kijkje nemen. De camperplaats is bij de kleine jachthaven, waar ook stroompalen aanwezig zijn en er is een sanitairgebouw met een toilet en een paar douches waar je een code van krijgt. Kosten zijn €12,50 per dag (en €2,50 voor stroom).

Inderdaad sta je hier heel leuk met de camper, aan het water met uitzicht op de bootjes. Vooral in de zomermaanden is dit een drukke camperplaats waar je op tijd moet zijn om nog een plekje te bemachtigen.Wij hebben ’s middags de stadswandeling gedaan door Hattem, wat leuk was. Het weer werkte ook goed mee, met een zonnetje. Met deze wandeling kom je langs de leukste plekjes van het schattige Hattem. ’s Avonds lekker uit eten geweest bij Banka; zeker niet goedkoop, maar wel lekker eten hier. En we zijn tenslotte ‘uit’.

De volgende dag werd het weer steeds mooier en op de terugreis hebben we de camper nog even geparkeerd in Lelystad om heerlijk nog even van het zonnetje te genieten. Mariëlle is nog even met het fototoestel als een ware ‘vogelaar’ het riet in gedoken voor het fotograferen van de rietzanger.

Campercontact: CP Kampen (NL), CP Hattem (NL)

Hattem

Rietzanger 7

Paasweekend 2016

geplaatst in: Korte tripjes | 0

BoomkleverAllebei deze (Goede) vrijdag vrij en dus reden we al om 10 uur naar de camperplaats in Maastricht. Deze camperplaats is behoorlijk nieuw en ziet er heel netjes uit. Gelegen aan de Maas en op fietsafstand van het gezellige centrum van Maastricht. Deze camperplaats kost 15 euro per nacht (zonder stroom) en 17,50 per nacht (met stroom). We kwamen rond half twee aan en nadat we de camper hadden geïnstalleerd zijn we op de fiets gestapt naar Maastricht. Hier een paar uur doorgebracht en daarna weer naar de camper terug. Nog een stukje gewandeld langs de Maas bij de camperplaats. Naarmate het later werd, werd de camperplaats steeds drukker en was uiteindelijk op 2 of 3 plekken na, vol.
Zaterdag ging onze reis verder naar camperplaats Den Heyberg in Kevelaer (Duitsland). Onderweg nog even boodschapjes gedaan en tegen enen kwamen we aan. Het was al aardig druk, maar plek is er altijd wel. Even lekker genoten van het zonnetje, hoewel het wel waaide. ’s Middags lekker met onze fotocamera gewandeld door het nabijgelegen bos.
We kwamen er achter dat het nabijgelegen restaurant sinds september vorig jaar is gesloten. Men heeft alleen nog wel het reclamebord aan de weg laten staan, waardoor wij niet de enige waren die dachten hier een hapje te gaan eten.
Zondag weer lekker de tijd genomen om te gaan wandelen. Weliswaar tussen de buien door, want het was wat regenachtig, afgewisseld met zonneschijn. Leuke foto’s gemaakt en een drie-gangen-paasmenu in de camper klaargemaakt. De wind begint steeds meer toe te nemen en dat heeft toch schade aan de camper gemaakt: de kap van het achterste dakluik zit los. Even provisorisch met tape de boel vastgezet, want de wind nam alleen maar meer toe.
Een onstuimige nacht werd het, maar alles ging verder goed. Tweede Paasdag zijn we tegen het middaguur weer op huis aan gegaan.

Campercontact: CP Maastricht (NL), CP Reisemobilhafen Den Heyberg, Kevelaer (D)

Harlingen

geplaatst in: Korte tripjes | 0

HarlingenDe camper is voor groot onderhoud en de APK geweest en dus hoog tijd om het eerste weekendje van 2016 lekker met de camper naar Harlingen te gaan. Onderweg weer eens met onze neus op de feiten gedrukt dat Nederland totaal niet camper-vriendelijk is, want we konden nergens water tanken, niet op de camperplaatsen in de buurt, niet bij benzinestations. Dus dan maar afwachten of de waterkraan in Harlingen wel gewoon het hele jaar open is. Dit bleek gelukkig inderdaad het geval. Tegen 22 uur kwamen we aan op de camperplek, waar al aardig wat campers stonden. Een koud nachtje, want bij aankomst was het 0 graden…
Zaterdagochtend de boodschapjes gedaan in Harlingen en weer eens even tijd om naar de kapper te gaan (heel goedkoop om je te laten knippen in Harlingen: 12 euro bij de meeste kappers).
’s Middags lekker langs het water gewandeld en genoten van de zon op ons gezicht en zelfs het eerste ijsje van 2016 gegeten.
Zondag lekker uitgeslapen en uitgebreid ontbeten om daarna weer huiswaarts te gaan.
Heerlijke opening van het nieuwe camperseizoen.

Campercontact: CP Harlingen

Pinksterweekend 2015

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Vierhuis
Vierhuis

Donderdag in de namiddag vertrokken we naar Zeewolde, om met de camper op natuurkampeerterrein Dasselaar te gaan staan. We kwamen rond 18 uur aan en na wat gestoei met de automaat aldaar, parkeerden we de camper op een prachtig plekje, tegen de bosrand aan. We moesten even zoeken om er achter te komen waar we schoon water konden tanken, maar er bleek een kraantje op het terrein aanwezig te zijn. Het sanitair was erg netjes, met 2 douches.

We konden nog heerlijk buiten zitten tot de zon onder ging en met de vogeltjes op de achtergrond was dat heerlijk. Wat een rust hier! ’s Avonds nog wat hout gehakt en gebruik gemaakt van de vuurhut om fikkie te stoken, wat goed lukte en het bleef nog lang lekker buiten.

We bleven tot zaterdag op deze camping, waarna we de zingende vogels weer achter ons lieten en via Lelystad (en Bataviastad) naar Friesland reden. Hier kwamen we rond 15 uur op de boerderijcamping Vierhuis. Deze camping, tevens boerderijwinkel met biologisch vlees en theeschenkerij, doet een beetje rommelig aan, maar het kampeerveldje is heel mooi gelegen: met uitzicht op de vogels en de grazende koeien en de camping ligt vlakbij het Tjeukemeer. Het sanitair is erg verouderd en de douches niet bepaald warm, maar daar wordt aan gewerkt, want men is het 2e sanitairgebouw aan het renoveren. De stal is hier open en daar mag je als campinggast ook gewoon in kijken. Dat was leuk, want er was een mama-schaap met 2 lammetjes en een mama-varken met maar liefst 12 schattige biggetjes. Elke dag ben ik wel even bij de biggetjes gaan kijken en ze kwamen zelfs naar me toe.

Fietsen rond het Tjeukemeer kan hier: dit is ongeveer 35 km en ook knooppuntenroutes kun je hier goed volgen. Het was gelukkig lekker weer, behalve maandag, waardoor we weer op tijd naar huis zijn gegaan.

Campercontact: Natuurkampeerterrein Dasselaar, Zeewolde (NL), Activiteitenboerderij Vierhuis, Rohel (NL)

Hemelvaartweekend 2015

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Camping de Helfterkamp
Camping de Helfterkamp

Met het lange Hemelvaartweekend voor de deur was het weer tijd voor ons jaarlijkse terugkerend campingavontuur met onze goede vrienden Inge en Niels en hun dochter Frederique. Vorig jaar zijn we met deze traditie gestart: gezamenlijk kamperen en dit is zo goed bevallen dat we deze traditie tot een jaarlijks terugkerend evenement hebben gedoopt.

Dit jaar reden we richting Vaassen, om te verblijven op camping De Helfterkamp. Heel Nederland vertrok op woensdag, laat in de middag, waardoor we ruim 2 uur en 45 minuten voornamelijk in de file hebben gestaan, voordat we de camper op ons gereserveerde plaatsje konden neerzetten. Onze vrienden waren er al en zorgden voor een koude (alcoholische) versnapering om het lange weekend mee te beginnen.
Het weer zat dit jaar ook goed mee, in tegenstelling tot vorig jaar, en alleen zaterdag was een bewolkte en regenachtige dag. Verder zonnig en veel buiten gezeten. De nachten waren nog wel erg fris, maar dat mocht de pret niet drukken.

De omgeving van Vaassen is heel leuk en er waren markten in de omgeving georganiseerd op Hemelvaartsdag, wat gezellig en druk was. In Apeldoorn is het leuk winkelen en in Epe zijn een aantal leuke restaurants te vinden, zoals restaurant De Stern, waar we heerlijk hebben gegeten. De camping was leuk, maar erg vol, wat wachttijden voor toilet en douche veroorzaakte. De camping was aan de dure kant, waarbij het elektragebruik, het warmwatergebruik voor de afwas en de douches apart afgerekend moeten worden. Wel ideaal dat iedere plek een eigen waterkraantje heeft. En we hebben weer genoten: lekker weer, goed gezelschap en volop eten en drinken. Volgend jaar doen we het gewoon weer!

Campercontact: Camping de Helfterkamp, Vaassen (NL)

Paasweekend 2015

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Vrijdagavond zijn we rond 19.30 uur vertrokken richting de camperplaats in Vianen. Hier stonden al een stuk of zes andere campers, dus het was gezellig druk. We hebben de avond besteed aan het monteren van het nieuwe slot van de badkamerdeur, dat weigerde en waar we een nieuwe voor hadden besteld. Nuttig besteed avondje dus.

Op zaterdag hebben we de laatste boodschapjes gedaan in het gezellige centrum van Vianen en we zijn daarna doorgereden naar de camperplaats De Boswesels in Venlo. Hier was het ook al aardig druk, maar we vonden nog een plekje. Op de camperplaats is een mogelijkheid om schoon water in te nemen, vuil water te lozen en het chemisch toilet te legen. Deze camperplaats kost 12 euro inclusief stroom en de camperplaats is op fietsafstand (10 minuten) van het gezellige winkelcentrum van Venlo, waar je heel veel leuke winkeltjes vindt en waar in het weekend altijd veel Duitsers komen om te shoppen.

Aangezien één van onze vriendinnen in het centrum van Venlo woont, zijn we bij haar langs gegaan en zijn we met elkaar uit eten geweest bij restaurant Niej-jork. Heerlijk getafeld en het eten was heerlijk. We zijn ook nog naar ‘Preuf en Praotlokaal De Klep’ geweest, in het eeuwenoude Keizerstraatje. Voor bijzondere biertjes hét adres in Venlo en dus hebben we even een paar bijzondere biertjes geproefd. Tegen middernacht waren we weer terug bij de camper, waar het hek gelukkig 24 uur per dag open blijft….

Den HeybergZondagochtend een heerlijk paasontbijtje gemaakt en daarna de camper reisklaar gemaakt. We wilden op tijd vertrekken, maar (zoals vaak) raakten we aan de praat met mede-camperaars, die eenzelfde camperindeling hebben als wij en na over en weer tips te hebben uitgewisseld, vertrokken we een uurtje later dan gepland. Maar wat geeft het: we hebben tijd zat en het is altijd leuk om tips van anderen te krijgen. Onze volgende bestemming was niet ver: circa 35 km van Venlo: camperplaats Den Heyberg bij Kevelaer (Duitsland). Deze camperplaats is gelegen op een oud-militair terrein en biedt plaats aan 150(!) campers.

Wie op tijd komt, kan ook aan de stroom liggen en er is een mogelijk schoon water in te nemen, vuil water te lozen en het chemisch toilet te legen. Het was aardig druk toen wij aankwamen, maar ons favoriete plekje was gelukkig vrij. We hebben de rest van de middag in de zon gezeten, wat heerlijk was en zijn nog even over het terrein richting het restaurant en de paardenstallen gewandeld. Maandagochtend (2e paasdag) begon bewolkt, dus we zijn na onze paasbrunch een stukje gaan fietsen. Tegen 15 uur zijn we weer op huis aangegaan na een heerlijk weekendje.

Campercontact: CP Evenemententerrein Vianen, CP De Boswesels Venlo, CP Reisemobilhafen Den Heyberg, Kevelaer (D)

Den Helder

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Den HelderVrijdagavond zijn we naar Den Helder gereden om daar de camperplaats eens te bezoeken. De camperplaatsen zijn hier gevestigd vlakbij het Marinemuseum. Helaas is de stroompaal hier nog steeds defect, maar er is wel een mogelijk om water te tanken/lozen en er is een keurig sanitairgebouw met toiletten, douches en een ruimte om het chemisch toilet te lozen. Van de havenmeester kregen we de code voor het sanitair en het wifi wachtwoord, dus we waren meteen online. Voor 20 euro hebben we hier van vrijdagavond tot zondag gestaan.

Zaterdag liepen we vanaf de camperplaats zo het centrum van Den Helder in, waar ook markt is op zaterdag. Een gezellig centrum en geluncht met verse kibbeling. De middag hebben we nuttig besteed, want we hebben de camper voorzien van vloerbedekking. Heerlijk in deze koude dagen, want vandaag steeg het kwik niet boven de 4 graden. Een behoorlijke klus waar we de hele middag mee zoet zijn geweest. Maar het resultaat mag er dan ook zijn!

Zondag nog een wandeling over de dijk gemaakt, maar wat was het koud! En die koude wind! Veel te koud ook voor de zeehonden om zich te laten zien. Jammer, want de vorige keer dat we in Den Helder waren zagen we wel een zeehondje. Daardoor waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar helaas…volgende keer beter, want we komen zeker vaker op deze camperplek.

Campercontact: CP Willemsoord, Den Helder

Friesland

geplaatst in: Korte tripjes | 0

de Zwarte HaanNadat we de camper uit de stalling hebben opgehaald zijn we meteen doorgereden naar de camperplaats in Harlingen. Het ideale van deze plaats is dat we hier meteen water konden tanken bij de sanizuil en de camper aan de stroom konden hangen. Er stonden al een stuk of 6 andere campers toen we aankwamen rond 21.30 uur, met mooi uitzicht op de sluizen.

Zaterdagochtend was het behoorlijk koud toen we het centrum van Harlingen in liepen om even een paar boodschapjes te doen. Harlingen heeft een leuk, oud centrum en op zaterdag staan er ook een paar marktkraampjes. Rond 14 uur zijn we verder gereden naar het buurtschap de Zwarte Haan, in het Noordwesten van Friesland. Hier zijn een tweetal grasvelden waar campers gedoogd worden. Toen we aankwamen stond er nog een camper en we hebben een mooi en zonnig plekje opgezocht. Het zonnetje kwam door, dus we konden zelfs nog even buiten zitten, beschut en uit de wind. Er zijn hier geen voorzieningen, maar het is een rustig plekje. We hebben nog een wandeling gemaakt op de dijk, waarvandaan je uitkijkt over het wad richting Ameland. Nog een paar mooie, grote oesterschelpen gevonden, maar door de harde wind was het een erg frisse wandeling. We waren blij om weer terug te zijn in de warme camper!

Zondag hebben we nog wel even buiten kunnen zitten, maar later op de middag werd het toch te fris. Wat wil je, het is natuurlijk nog maar begin maart! Tegen de avond zijn we weer richting huis gereden, met een tussenstop in Den Oever om een visje te eten.

Campercontact: CP Harlingen, CP de Zwarte Haan

Gouda

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Gouda2Goed geregeld in Gouda, waar de camperplaats (met gratis voorzieningen) op loopafstand van het centrum is gerealiseerd. Wij kwam ’s avonds laat aan, dus geen stroomplek meer beschikbaar, maar dat mocht de pret niet drukken. De camperplek bevindt zich op parkeerterrein Klein Amerika, waar circa 30 camperplekken zijn. Overdag druk, maar ’s avonds rustig. Gouda is een mooie stad, met een gezellig centrum, aardige mensen, gezellige (verwarmde) terrassen en op zaterdag een grote markt. Bij kapsalon Marianne kregen we allerlei tips van waar de beste stroopwafels te koop waren, tot de mooiste bezienswaardigheden, dus we hebben ons hier heel goed vermaakt. Niet voor niets dat Gouda in 2011 is uitgeroepen tot meest campervriendelijke gemeente. Ook weer voor herhaling vatbaar!

Campercontact: CP Gouda

Noordoostpolder

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Nagele2De camperplaats Afslag Nagele in de Noordoostpolder is ook zo’n leuke plek, waar de familie Meurs aan alle voorzieningen heeft gedacht: sanizuil, sanitairgebouwtje, en loosplek. De camper kan zowel in gras als op grind staan. Vanwege de vele regen die was gevallen, kozen wij een grindplek. De familie Meurs geeft je graag de tips van de omgeving en wij zijn naar Urk gefietst, wat heel leuk was. Leuk als mensen zelf camperaars zijn en een mooie plek maken bij hun huis, want dan is eigenlijk overal aan gedacht en dat is een verademing. Door de bomen niet overal satellietontvangst, maar dat moet kunnen. We gaan hier zeker nog wel eens heen!

Campercontact: CP Afslag Nagele

Gorinchem

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Schelluinen1Omdat John het hele weekend moest werken in Gorkum, zijn we op een erfcamperplaats gaan staan in Schelluinen, net buiten de stad. Met een beetje goede wil kun je hier een stuk of 5 campers kwijt, met uitzicht op de weilanden met schapen (met lammetjes). Aan alle voorzieningen is gedacht: water, stroom, mogelijkheid om het chemisch toilet te legen en een loosput. Heerlijk rustig ’s nachts met alleen vogel- en schaapgeluiden. Vanaf hier is Gorkum 5 km fietsen en dat is een gezellig centrum. Het is ook een mogelijkheid om bij de nachthaven van Gorkum op de camperplaatsen te staan, maar dit is al snel vol en hier moet je dus op tijd (voor 12.00 uur) zijn. Ook hier weer knooppunten-fietsroutes.

Campercontact: CP Giessenburg – Schelluinen

Bunschoten-Spakenburg

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Bunschoten2De camperplaats is hier bij de jachthaven, op een groot grasveld met uitzicht op de bootjes. Je kunt gebruik maken van het sanitair van de jachthaven (toiletten, douches en gelegenheid voor het legen van het chemisch toilet). Wandelend of fietsend kun je naar het lieflijke Spakenburg met de oude haven en de mooie, houten zeilboten met op zaterdag een kleine markt. Leuke plekje om nog eens naar terug te gaan.

Campercontact: CP Jachthaven Nieuwboer

Millingen a/d Rijn

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Crumpse-hoekje2De camperplaats ’t Crumpse Hoekje van de familie Dollevoet is een mooie plek om eens naar toe te gaan. Goed onderhouden terrein, met een keurige toilet/douche/wasruimte. Eigenaresse Jacqueline gaf ons meteen tips over de omgeving en we zijn langs de Millingerwaard gaan fietsen, langs de Kekerdamsewaard en door de Ooijpolder. Veel vogels gezien: ganzen, witte en blauwe reigers, een buizerd en een ooievaar om maar wat te noemen.

Onze fietsen mochten we in de schuur zetten, die ’s nachts afgesloten wordt. Heel goed verzorgd allemaal! Natuurlijk faciliteiten, zoals ook een loosplek. Dit is ook een mooie plek als je naar Duitsland gaat of juist van Duitsland terug komt.

Campercontact: CP ’t Crumpse Hoekje

Harlingen

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Harlingen2Voor een weekendje is de camperplaats bij de Tjerk Hiddes-sluizen in Harlingen een echte aanrader. Voorzieningen zijn: mogelijkheid schoon water tappen (1 euro voor 100 liter), chemisch toilet legen, loosput en stroom (tegen betaling en beperkt aantal stroomplekken). Het uitzicht op de sluis is ontzettend leuk. Het centrum is op loopafstand en ook op de fiets is er genoeg te doen in de omgeving (diverse knooppunten-routes en de waddenzeeroute). Leuk om de vogels te zien, zoals visdiefjes, futen, meeuwen en steenlopers, afhankelijk van welke tijd van het jaar je hier bent. Een camperplek waar wij vaak komen!

Campercontact: CP Harlingen

9 reacties

 1. Nico van der Kolk

  Als jullie nog eens naar Spanje willen kunnen jullie altijd advies inwinnen bij ons aangezien we al 16 jaar overwinteren daar. De laatste paar jaren voor 5 of 6 maanden van september tot maart. We weten een enorm aantal vrije plekken in Spanje en Portugal.
  Vriendelijke groeten,
  Nico en Maudy uit Heemskerk
  camperforumnaam concorde

  • G.K.Knol

   Hallo Nico
   Als je veel info hebt van Spanje en Portugal mbt Camperplaatsen en bijzondere plaatsen zou je die mij dan willen sturen op mn mail : gkknol – apestaartje – gmail.com wij zijn van plan om dit voorjaar daar naar toe te gaan voor een week of 6 tot 8 met een camper van 6 meter en is het verstandig om fietsen mee te nemen ? [nog gewone fietsen ]
   Groeten en nog vele gezonde pech vrije kilometers toe gewenst
   Henny en Geerhard Knol
   Wierden

 2. John van Zaanen

  Dag Nico, op dit moment nog geen concrete plannen om die kant op te gaan, maar het gaat er vast een keer van komen! Tegen die tijd zal ik je zeker benaderen, dank!

 3. K. Bosma

  Hallo Nico, Ook wij zouden het op prijs stellen gebruik te kunnen maken van deze plaatsen in Spanje en Portugal.
  Vriendelijke groeten K.Bosma en S. Renema.Bij voorbaat dank!

 4. O.Forma

  Hallo Nico,

  Wij hadden in maart een 3 maanden reis in de planning naar Portugal.
  Echter om gezondheidsredenen ging dat helaas niet door. Willen nu volgens jaar gaan. Als je een hoop camperplaatsen weet in Spanje en Portugal heel erg graag!
  Ook mogelijk een leuke route naar Zuid Portugal?
  Hoor graag van je…..

 5. Evert en Willy Smit

  Hallo Nico,

  Zeehondjes zie aan het begin van de eb, vlak onder de kust ter hoogte van het carillon (monument voor de onze Zeehelden). Je kunt ook met een rondvaartboot naar de Razende Bol waar ze met honderden liggen te luieren op het strand.
  Evert (camperaar uit Den Helder)

 6. Will van Bakel

  Hallo wij willen in Juni naar De Marche in Italie.
  Heeft er al iemand deze streek bezocht .Zoja wij willen graag informatie en route er naar toe.
  Heel hartelijk bedankt.

 7. Henk

  Hallo Nico En Maudy heb je nog wat info of reis routes spanje -portugal voor ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.