Elten – Kleve – Kevelaer

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Eind van de donderdagmiddag vertrokken naar het Duitse Elten. We hadden de discutabele eer om in de langste file van dit jaar in Nederland te staan (een totaal van 1035 kilometer aan files in Nederland). Wat later dan gepland kwamen we dan ook in Elten aan. De camperplaatsen zelf zijn op gras, dat nu erg vochtig was, dus wij zijn op het asfalt blijven staan. Dit kan alleen als de camperplaats niet zo druk is en dat was nu het geval.

Een van onze favoriete camperplekken is die in Kleve, Duitsland en wel de plek buiten de stad, waar het rustig is. De camperplaats zelf is altijd wel druk en gezellig. Wij winkelen graag in Kleve (lees: Mariëlle winkelt graag en John wordt aan zijn haren meegesleept 😉) Bij de supermarkt Kaufland, die dicht bij de camperplaats ligt, is een klein wokrestaurantje waar wij graag eten en dat hebben we ’s avonds ook weer gedaan. Al was het in de avond behoorlijk koud.

Als we toch met favoriete Duitse camperplaatsen bezoeken, dan mag ook Kevelaer niet ontbreken. Ook hier staan wij op de camperplaats buiten de stad, op de oude vliegbasis. Als je hier overdag komt, kan het nog rustig zijn, maar tegen de avond komen er altijd meer campers bij. Deze camperplaats is groot, dus plek is er eigenlijk altijd wel. Hier betaal je 9 euro per nacht.
Op de fiets naar het centrum van Kevelaer gefietst en daar een heerlijke Duitse schnitzel gegeten.

Zondagmorgen op de fiets gestapt en naar het mooie natuurgebied Maasduinen gefietst en een knooppuntenroute gevolgd. Het is in deze tijd van het jaar prachtig in Maasduinen met alle herfstkleuren!

Een nadeel van de camperplaats is Kevelaer is niet dat je aan het bos staat met veel naaldbomen, maar wel dat hier de bladpootwants voorkomt. Dit beestje zoekt in deze tijd van het jaar een warm plekje om te overwinteren en kruipt dan in de camper. Wij zijn het met deze keuze van de wants niet eens, dus gaan op jacht om alle verstekelingen weer buiten te zetten. Daarna is het tijd om weer op huis aan te gaan.

Campercontact: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten (D), Camperplaats Camperpark Kleve (D), Camperplaats Den Heyberg Kevelaer (D)

Camperts.nl video: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten (D), Camperplaats Camperpark Kleve (D), Camperplaats Den Heyberg Kevelaer (D)