Camper NO-MAD
De bemensing van Camper NO-MAD bestaat uit André, milieukundige, organisatieadviseur en informatiemanager en Margret, oncologieverpleegkundige. Tijdens hun reizen met hun Camper ‘NO-MAD’ bloggen en vloggen zij.

Overbeladen van een camper (Centraal Beheer)
Een overbeladen camper: wat is het en hoe voorkomt u het? Tips om een overbeladen camper te voorkomen.

Slakken op Reis
De Slakken op Reis is momenteel wat stil door droevige gebeurtenis. Hopelijk komen er weer nieuwe reisverhalen als het moment daar is.

Ina en Marinus Op Stap met de Camper
Sinds 2008 zijn Ina en Marinus alle twee gepensioneerd en reizen ze graag met hun camper door Europa. Op dit moment zijn ze opnieuw op stap met de camper en zijn ze ook te volgen via hun blog.

Campertrips.nl
Een website met een bonte verzameling aan reisverhalen van camperaars. Onze verslagen staan er ook tussen.

Campervisie.eu
Een website die is bedoeld voor overheden, provincies, gemeenten, bedrijven of particulieren die overwegen één of meerdere camperplaatsen aan te leggen. In de introductie wordt goed beschreven wat de grote verschillen zijn dus vakantie met een caravan of een camper.

Reizenin.net
De eerste reis van Lars & Dasja door Nieuw-Zeeland (2010-2011) heeft de reiskriebels doen oplaaien. Kort na terugkomst is er dan ook hevig gefantaseerd: “Vanuit Nederland vertrekken met een camper, en dan zien we wel hoe ver deze ons kan brengen”. Dromen worden realiteit en in augustus 2015 kopen de twee een camper.

Onderweg
De site van Robert-Jan en Laura van Hoogstraten, een stel camperaars met soortgelijke bestemmingen als wij. Leuk om te lezen en ideeën op te doen.

Camperaar.nl
Een site boordevol informatie, waaronder links naar sites als deze met verschillende reisverslagen van medecamperaars. Hier kun je veel ideeën opdoen voor komende trips.

Nederlandse Kampeerauto Club (NKC)
Nederlands grootste vereniging op dit gebied. Ze bieden goede verzekeringen maar ook een leuk blad voor leden. Daarnaast krijg je als lid korting op bijvoorbeeld onderhoud of accessoires. Daarnaast bieden ze ook technisch advies en praktische tips, ondermeer via Youtube:

Campercontact
Voor ons dè plek om plekken op te zoeken waar je kunt overnachten door heel Europa. Echt een aanrader, een camperaar kan niet zonder!

Camperforum
Een druk bezocht forum met een schat aan informatie. Als je een vraag hebt over techniek of andere zaken dan moet je hier eens kijken. Tip: gebruik de zoekfunctie!

Camperpunt.nl
Heel veel praktische informatie en links.

14 reacties

 1. Robert Jan

  Hoi,

  leuke informatie op jullie site. Beetje zelfde reizen die wij maken en nog gaan maken. Dit jaar gaan we naar Normandie en naar Noorwegen

  Ik heb een link naar jullie pagina op onze site gezet. Leuk als je een link terugplaatst. http://www.rjvanh.nl
  Jullie wonen overigens vlakbij 🙂

  Groet uit Driehuis

  • John van Zaanen

   Dag Robert Jan,

   we zitten inderdaad aardig op een lijn als ik jullie reizen zo bekijk. We willen graag weer eens naar Schotland dus jullie pagina gaan we nog even verder uitpluizen! En de wederlink komt er aan, uiteraard.

   Gr, John.

 2. Dasja

  Hoi Mariëlle en John,

  Met veel plezier heb ik net door jullie reisverhalen en reistips gesnuffeld. Wij zitten sinds oktober voor het eerst met onze camper op de weg (camperbroekies dus). Over twee weken maken we de oversteek naar Marokko. Volgende zomer willen we richting Scandinavië, zie dat jullie hier al mooie reizen gemaakt hebben!

  Al onze avonturen en ervaringen worden gedeeld op de website http://www.reizenin.net/. Naast de reisavonturen geven we hier praktische informatie over de landen waar wij geweest zijn. Vinden jullie het leuk om elkaars website te vermelden met een linkje?

  We horen het graag of we jullie mogen vermelden.

  Groeten vanuit Portugal,
  Lars & Dasja

  • John van Zaanen

   Hoi Lars en Dasja, sorry voor mijn late reactie. Ik ga jullie link plaatsen en een wederlinkje wordt natuurlijk gewaardeerd. Veel succes met jullie avontuur! Scandinavië is inderdaad favoriet, daar krijgen we geen genoeg van. Maar er zijn nog genoeg andere mooie bestemmingen. En daarvoor hoef je niet naar de andere kant van de wereld 🙂

 3. Carel

  Leuke site,en reisverslagen ook voor 2016 veel plezier met jullie reizen.
  Gr Carel

 4. Bert

  Hallo Mariëlle en John,
  leuke site met mooie reisverslagen ?.

  Bert & Henny

  • John van Zaanen

   Staat er op hoor! Sorry dat het even duurde maar wij waren ook even stap met de camper 🙂
   Veel plezier op jullie reis en we lezen mee!

  • John van Zaanen

   Wat een heerlijk vooruitzicht, dat jullie maar lekker mogen genieten! Ons pensioen zal nog dik 20 jaar op zich laten wachten. Ik zal een link plaatsen.

 5. Ina en Marinus

  Bij het zoeken naar info afgelopen zomer voor onze reis naar Frankrijk kwam ik ook weer even op jullie site en zag dat bij onze link het oude blog genoemd wordt. Dit is vanaf begin dit jaar Pindat geworden:
  https://www.pindat.com/reisblog/op.stap.met.ina.en.marinus
  De oude verslagen op reisavontuur staan nog wel steeds online maar misschien toch deze link even aanpassen voor de laatste info.
  Ben nu dus bezig de blog verslagen aan te passen voor de campersite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.