Mariëlle en John
Mariëlle en John

Wij zijn Mariëlle en John uit Beverwijk.

in 2012 hebben we voor het eerst een camper gehuurd en zijn we door Scandinavië getrokken. Dit beviel ons zo goed dat we in 2013 nog een keer met een huurcamper op pad zijn geweest. Datzelfde jaar zijn we op zoek gegaan naar een tweedehands camper met de indeling die we graag wilden hebben. In augustus 2013 zijn we over gegaan tot de aanschaf van onze eerste eigen camper, en sindsdien gaan we regelmatig op pad.

Ons idee is om op deze website reisverslagen en foto’s te publiceren, ter lering en vermaak. Onze ervaring is dat dergelijke websites altijd weer ideeën kunnen opleveren voor medecamperaars. Daarnaast vinden we het gewoon leuk om over onze avonturen te vertellen.

 

 

Ons vakantiehuis op wielen is een Weinsberg Imperiale 670ME op basis van een Renault Master, uit 2004.

Onze camper
Onze camper

Het merk Weinsberg komt uit de stal van Knaus-Tabbert en dat is te zien aan de indeling en afwerking. Veel onderdelen zijn identiek aan de onderdelen van een Knaus. Volgens sommigen is Weinsberg het B-merk van Knaus, maar anderen draaien dit juist om en zeggen dat de afwerking van een Weinsberg beter is dan die van Knaus. Wij laten dit in het midden, wij zijn gewoon erg tevreden met onze camper.

We hebben lang gezocht naar een camper waarbij de bedden achterin in de lengte zijn geplaatst. Deze zijn samen te voegen tot één groot bed. Het grappige is dat campers van deze leeftijd niet vaak een dergelijke indeling kennen, maar dat je deze indeling in nieuwe campers steeds meer terugziet. Onze ervaringen met huurcampers met Franse bedden, hefbedden of alkoofbedden waren niet zo positief.

 

Soms komen we een camper tegen van hetzelfde merk en type. Zoek de verschillen!
Soms komen we een camper tegen van hetzelfde merk en type. Zoek de verschillen!

Onze camper is voorzien van alle luxe die we ons kunnen wensen, zoals zonnepaneel, 2 grote huishoudaccu’s, satellietschotel en TV, DVD speler, een scooter/fietsendrager, hulpluchtvering, extra cabine isolatie, koelkast op stroom/gas, 110 liter drinkwater tank, 100 liter afvalwatertank, extra toiletcassette, 2 grote gasflessen en natuurlijk een Truma combiketel voor de verwarming en warm water. Hierdoor kunnen we dagenlang zelfvoorzienend zijn en zijn we niet afhankelijk van een stroomvoorziening of sanitaire faciliteiten. Dit geeft ons het ultieme vrijheidsgevoel.

Voor het Duitstalige blad ProMobil (nr. 4, 2005) is ons model camper getest. Een samenvatting van het artikel vind je hier (externe link):

http://www.promobil.de/test/weinsberg-imperiale-670-me-98762.html

 

 

12 Responses

 1. Rossana

  Hoi,
  Leuk om jullie verhalen te lezen.
  Wij zijn van plan om in september voor het eerst op vakantie te gaan met een huurcamper. Jullie hebben ook eerst een camper gehuurd. Hebben jullie misschien tips en adviezen voor ons. Bv, waar een camper huren ?? Er staat zoveel op internet.
  Wij komen uit Heemskerk. 😄

  • John van Zaanen

   Hoi Rossanna, ik stuur je een mail. Leuk dat je ons gevonden hebt en heel veel plezier!

 2. Ina

  Ik heb inmiddels een link op onze site naar jullie site geplaatst, zou je de tekst naar onze pagina van reizen ze met onze camper willen aanpassen naar met hun camper. Zo lijkt het net of we jullie camper huren . Groetjes en fijne reizen nog, ik ben aan het kijken naar reis naar Denemarken dus ook op jullie site!

 3. Jacquelien

  Leuk om jullie website te zien
  Nooit geweten
  Groeten van De Mazzel

  • John van Zaanen

   Gelukkig blijf ik overal reclame maken dus je ontkomt er niet aan 😉

 4. Trudy

  Ha John, Ik vond jullie via Facebook en heb inmiddels een linkje naar jullie site geplaatst op http://www.slakopreis.nl. Net als jullie vinden we het leuk om reisverhalen te schrijven en net als jullie delen we die via onze site en via de Facebookpagina Slakopreis Camperverhalen. Veel camperplezier!

  • John van Zaanen

   Hoi, leuk dat jullie ons gevonden hebben! Ik volg jullie ook via Twitter en FB. Ik zal ook een linkje naar jullie website plaatsen! Veel veilige kilometers gewenst!

 5. Adri Hendriksen

  Hallo,
  Willen jullie misschien eens contact opnemen via mijn email over de Renault Master omtrent de aandrijfassen.
  Heb zelfde probleem met model 2006 en ben benieuwd naar jullie status c.q. oplossing. Dank en groet.

 6. willem

  hallo ik zag op een forum dat jullie de douchevloer bij wagner hebben laten maken, kunt u uw ervaring delen met ons?

  • John van Zaanen

   Wij hebben inderdaad een stuk vloer in de douche laten vervangen waarvoor ze een mal hadden, dat ziet er keurig uit. Maar een ander stuk bij het toilet was er ook niet goed aan toe en daar hebben ze een stuk kunststof plaat op gelijmd. De kitverbinding tussen deze twee platen is niet erg netjes afgewerkt maar de vloer is ontzettend stevig en voor zover ik kan overzien is er geen sprake van lekkage. De kit bij de afvoerputjes kon ook netter, ik denk dat ze wat haastig hebben gewerkt. Het was erg druk met campers. We hebben er toch altijd een mat over dus het stoort me verder niet.

   Hou er ook rekening mee dat je de eerste 24 uur geen gebruik kunt maken van de vloer. Wij hebben na deze operatie bij Emmerich aan de jachthaven gestaan waar ook een sanitairgebouw is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.