Wij zijn Mariëlle en John uit Beverwijk. In 2012 hebben we voor het eerst een camper gehuurd en zijn we door Scandinavië getrokken. Dit beviel ons zo goed dat we in 2013 nog een keer met een huurcamper op pad zijn geweest. Datzelfde jaar zijn we op zoek gegaan naar een tweedehands camper met de indeling die we graag wilden hebben. In augustus 2013 zijn we over gegaan tot de aanschaf van onze eerste eigen camper, en sindsdien gaan we regelmatig op pad.

Ons idee is om op deze website tips, video’s van camperplaatsen, reisverslagen en foto’s te publiceren, ter lering en vermaak. Onze ervaring is dat dergelijke informatie altijd weer ideeën kan opleveren voor medecamperaars. Daarnaast vinden we het gewoon leuk om over onze avonturen te vertellen.

Leah, onze adoptiehond uit Roemenië

Sinds de zomer van 2021 hebben we ons gezelschap uitgebreid met onze hond Leah. Leah is een hond uit Roemenië die we via de Stichting SOS Dogs Nederland hebben geadopteerd. Leah reist nu met ons mee in de camper en dat gaat tot nu toe prima.

Knaus Sky i700LEG (2013)

Onze huidige camper is een integraal, een Knaus in de luxe A-klasse. Deze camper is te berijden met een groot rijbewijs en mag 4 ton wegen. We zijn van alle gemakken voorzien: automatische satellietschotel, HDTV, automatische koelkast met vriezer, etc. Verder is deze camper winterhard, hij is goed geïsoleerd en de watertanks worden mee verwarmd zodat niets kan bevriezen. We hopen nog jaren plezier te hebben van onze Knaus.

Weinsberg Imperiale 670ME (2004)

Ons eerste eigen vakantiehuis op wielen was een semi-integraal, een Weinsberg Imperiale 670ME op basis van een Renault Master, uit 2004. Met deze camper hebben we 5 jaar lang met veel plezier reizen gemaakt door heel Noord- en Zuid-Europa en we hebben hiermee 50.000 kilometers afgelegd. We hebben deze camper verkocht om ruimte te maken voor wat meer luxe en comfort.

30 reacties

 1. Rossana

  Hoi,
  Leuk om jullie verhalen te lezen.
  Wij zijn van plan om in september voor het eerst op vakantie te gaan met een huurcamper. Jullie hebben ook eerst een camper gehuurd. Hebben jullie misschien tips en adviezen voor ons. Bv, waar een camper huren ?? Er staat zoveel op internet.
  Wij komen uit Heemskerk. ?

  • John van Zaanen

   Hoi Rossanna, ik stuur je een mail. Leuk dat je ons gevonden hebt en heel veel plezier!

 2. Ina

  Ik heb inmiddels een link op onze site naar jullie site geplaatst, zou je de tekst naar onze pagina van reizen ze met onze camper willen aanpassen naar met hun camper. Zo lijkt het net of we jullie camper huren . Groetjes en fijne reizen nog, ik ben aan het kijken naar reis naar Denemarken dus ook op jullie site!

 3. Jacquelien

  Leuk om jullie website te zien
  Nooit geweten
  Groeten van De Mazzel

  • John van Zaanen

   Gelukkig blijf ik overal reclame maken dus je ontkomt er niet aan 😉

 4. Trudy

  Ha John, Ik vond jullie via Facebook en heb inmiddels een linkje naar jullie site geplaatst op http://www.slakopreis.nl. Net als jullie vinden we het leuk om reisverhalen te schrijven en net als jullie delen we die via onze site en via de Facebookpagina Slakopreis Camperverhalen. Veel camperplezier!

  • John van Zaanen

   Hoi, leuk dat jullie ons gevonden hebben! Ik volg jullie ook via Twitter en FB. Ik zal ook een linkje naar jullie website plaatsen! Veel veilige kilometers gewenst!

 5. Adri Hendriksen

  Hallo,
  Willen jullie misschien eens contact opnemen via mijn email over de Renault Master omtrent de aandrijfassen.
  Heb zelfde probleem met model 2006 en ben benieuwd naar jullie status c.q. oplossing. Dank en groet.

 6. willem

  hallo ik zag op een forum dat jullie de douchevloer bij wagner hebben laten maken, kunt u uw ervaring delen met ons?

  • John van Zaanen

   Wij hebben inderdaad een stuk vloer in de douche laten vervangen waarvoor ze een mal hadden, dat ziet er keurig uit. Maar een ander stuk bij het toilet was er ook niet goed aan toe en daar hebben ze een stuk kunststof plaat op gelijmd. De kitverbinding tussen deze twee platen is niet erg netjes afgewerkt maar de vloer is ontzettend stevig en voor zover ik kan overzien is er geen sprake van lekkage. De kit bij de afvoerputjes kon ook netter, ik denk dat ze wat haastig hebben gewerkt. Het was erg druk met campers. We hebben er toch altijd een mat over dus het stoort me verder niet.

   Hou er ook rekening mee dat je de eerste 24 uur geen gebruik kunt maken van de vloer. Wij hebben na deze operatie bij Emmerich aan de jachthaven gestaan waar ook een sanitairgebouw is.

 7. Leo

  Dag John,
  je schrijft op je website nuttige informatie over het tijdelijk schorsen van de camper, met name in de wintermaanden. Mijn camper is ouder dan 15 jaar, dus ik betaal het lage tarief van € 24,10, ook als ik binnen een jaar na de vorige schorsing opnieuw tot schorsing overga.
  Maar weet jij hoe het zit, als je de camper meerdere keren per jaar wilt schorsen? Op de site van de RDW kan ik hierover niets vinden. Wij gaan uitsluitend in het voorjaar en in het najaar op pad met de kampeerauto. Ik wil de camper dus niet alleen in de wintermaanden, maar ook in juli en augustus schorsen.
  Bedankt alvast!

  • John van Zaanen

   Hoi Leo, je kunt zo vaak schorsen als je wilt, hou alleen wel minimaal een hele kalendermaand aan anders moet je later alsnog die maand betalen. Wij hebben afgelopen voorjaar ontschorst en na uitbreken van de corona en lockdown direct weer geschorst. Geen enkel probleem.

 8. gerdie

  Hallo Marielle en John, wat een mooie website. Vele nuttige informatie qua camper plekken, plaatsen om te bezichtigen en vele andere informatie. 🙂

 9. Marsman

  Hallo John,
  Ik heb je reactie op camperforum gelezen over die kapotte douchebak. Nu hebben wij het zelfde probleem. jullie hebben het laten repareren in Emmerich las ik. Ik heb hun in de vakantie al een mail gestuurd voor nadere info, maar geen reactie gekregen. Zijn jullie tevreden over de reparatie? En zou je misschien een foto kunnen sturen?
  Die kan ik op het camperforum niet openen.

  Groeten Fam Marsman

  • John van Zaanen

   Dag, die foto’s kan ik niet meer terug halen. Overigens is die firma niet meer dus ik vrees dat je er toch weinig meer aan hebt. Sorry! Overigens staat hier ook mijn reactie op een andere vraag hierover, we waren best tevreden over het eindresultaat. Even iets naar boven scrollen voor mijn reactie op ‘willem’.

 10. Claudia

  Hallo Mariëlle en John,

  Wij gaan ook regelmatig op pad met de camper. Ook onze hond gaat dan mee. Ze komt ook uit Roemenië en zou maar zo familie van Leah kunnen zijn. Kan helaas geen foto plaatsen, maar lijken erg op elkaar. 6 jr geleden (op +- 6 mnd leeftijd kwam ze, via een andere organisatie, bij ons wonen. Ze geniet er altijd van als we weg gaan!

  • John van Zaanen

   Hoi Claudia, we hebben net een reis van drie weken achter de rug met Leah en ze heeft het erg goed gedaan. Wat leuk om te horen dat je een soortgelijk hondje hebt, ben wel benieuwd hoe ze er dan uit ziet. Misschien kun je eens een foto mailen naar john@camperts.nl

 11. Milja Marte

  Hallo Mariëlle en John uit Beverwijk.
  Ik heb een petitie lopen over ‘wetsversoepeling t.a.v. het wonen in een camper’.
  Ik begrijp uit jullie reisverhalen dat de camper voor jullie een rijdend vakantie huis is.
  Uit eigen ervaring weet ik dat er aardig wat mensen zijn die hun woning letterlijk inruilen voor een camper. Wellicht zijn jullie ook mensen tegen gekomen die ‘wonen op wielen’.

  Mijn vraag is of ik de petitie naar jullie kan doorsturen via what’s app of sms ?
  Of….mensen die dit lezen ?

  Mvg. Milja Marte

  • John van Zaanen

   Hoi Milja, je mag het ons toesturen, maar ik denk dat je beter via Facebook je petitie kunt verspreiden. Er zijn heel wat camper gerelateerde groepen met veel gebruikers. Zelf hebben we ook een FB pagina waar ik een link kan plaatsen. Succes!

 12. Marianne Voskamp-berg

  dag, leuk jullie site te bekijken. Is was op zoek naar Normandie. Heb ook het verhaal over zwaarder dan 3,5 ton in Zwitserland gelezen. Misschien handig om nog toe te voegen dat je nu alles kan regelen met de “VIA” app. En elke dag dat je in Zwitserland bent ook aanvinken, zelfs als je niet op de weg komt.

  • John van Zaanen

   Leuk dat je ons gevonden hebt! Ik zal je opmerkingen verwerken wat betreft de Zwitserse tol, dankjewel!

 13. Corien

  Beste Mariëlle en John,

  Om maar met de koelkastdeur in huis te vallen: op 15 maart 2014 hebben jullie een bericht geplaatst op camperforum, om iemand te helpen met een koelkast rubber. Daar wisten jullie een “adresje” voor. Is dat adresje nog steeds in leven? En zouden jullie dat willen delen met ons? We zijn onze camper uit 1989 aan het opknappen en de koelkast is ons laatste project. Het zou heel fijn zijn als dit ons ook nog lukt. Maar begrijp het ook als dit allemaal veel te lang geleden is voor jullie. We horen graag en fijn weekend gewenst!
  Frank en Corien

  • John van Zaanen

   Hoi, tja mijn geheugen laat me even in de steek, dan moet ik eerst eens op het camperforum gaan zoeken wel adresje ik toen heb aanbevolen. Heb je geen linkje naar dat specifieke onderwerp?

   Ik denk dat ik het weet, is dat niet Boranka? DIe hebben echt veel zaken op voorraad, ook voor wat oudere modellen. Zat vroeger ni de kop van Noord Holland maar ze zijn verhuist naar Stadskanaal. Zie http://boranka.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.