Probleem met onze camper: trillingen (update januari 2018)

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Al enige tijd ondervonden we hinder van een trilling tijdens het rijden. Meerdere malen is de camper in reparatie geweest bij de Renault dealer maar steeds kwam het probleem weer terug.

We zijn daarop uitgeweken voor een second opinion bij Carrec Technocenter in Soesterberg. In deze video de proefrit waarin duidelijk te zien is dat de trilling aanwezig is.

 

Zie hier de oorzaak: een ingesleten aandrijfasklos van de linker aandrijfas. Na montage van een nieuw exemplaar en 2 nieuwe motorsteunen is de camper weer in orde. We hopen dat het probleem nu blijvend is opgelost…

 

Update januari 2018:

De Renault dealer adviseerde destijds een versnellingsbakrevisie (kosten circa €4000). Gelukkig zijn we bij Carrec langs gegaan voor een second opinion.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kunnen we concluderen dat Carrec Technocenter het probleem blijvend heeft opgelost. Na een uitvoerige diagnose bleek dat de motorsteunen versleten waren en dat hierdoor de nieuwe aandrijfassen keer op keer opnieuw insleten, met trillingen als gevolg. Uiteindelijk waren we rond de €1000 euro kwijt en is het probleem structureel opgelost. Top gedaan door de mannen en vrouwen van Carrec.

Van de betreffende Renault dealer hebben we afscheid genomen.