Gendringen – Nordhorn – Emlichheim – Gorredijk

geplaatst in: Korte tripjes | 0

We konden na een drukke donderdagochtend om 14.00 uur vertrekken naar Gendringen. In dit dorpje zijn een paar camperplaatsen op een plein. Deze plaats heeft geen voorzieningen en is gratis, maar voor ons een ideale uitvalsbasis richting Obelink en onze favoriete Duitse camperplaatsen.

Even een bezoekje gebracht aan de Obelink in Winterswijk, waar we een nieuwe toiletcassette voor de camper hebben gehaald. Natuurlijk weer met een kar vol de winkel verlaten, want je ziet toch altijd weer leuke en/of handige dingen. We zijn vervolgens doorgereden naar de populaire camperplaats van Nordhorn. Het valt ons op dat deze camperplaats steeds drukker wordt, dus op tijd zijn is een must op deze plaats. Wij zijn nog even het centrum in gegaan en hebben wat boodschappen gedaan. Ideaal dat we de fietsen mee hadden. Lopend naar het centrum kan ook, maar als we kunnen kiezen gaan wij liever fietsen.

We zijn op zaterdag verkast naar de camperplaats van Emlichheim. Deze plaats is onlangs overgenomen en wordt momenteel verbeterd. Wij zijn hier al vaker geweest, maar dat was nog met de vorige eigenaar. We kregen bij aankomst wel weer heerlijke verse eitjes van de scharrelkippen die hier rondlopen. Een hele leuke, rustige plek waar je staat voor 8 euro. Tevens is een toilet en douche aanwezig. We zijn de aardolieroute gaan fietsen, wat een leuk tochtje is.

Na een ontbijtje zijn we zondag naar de camperplaats van Gorredijk gereden, want wij hebben hier familie wonen. De camperplaats is klein, dus het is een gok of er plek is. Wij hadden geluk en konden naast een andere camper staan. Er wordt streng gehandhaafd en als je niet op de camperplaats staat (er zijn maar 4 officiële camperplaatsen), krijg je direct een hoge boete. Op loopafstand vind je hier een supermarkt. Wij kregen de familie op de koffie en zijn ’s avonds in Heereveen uit eten geweest.

Er is helaas ook altijd weer een tijd van gaan… Dus maandag de camper schoongemaakt en weer klaargemaakt voor de stalling.

Campercontact: Camperplaats Willem Alexanderplein Gendringen (NL), Camperplaats Nordhorn (D), Camperplaats De Slaaphoeve Emlichheim (D), Passantenhaven de Kalkovens Gorredijk (NL)

Camperts Video’s: Camperplaats Willem Alexanderplein Gendringen (NL), Camperplaats Nordhorn (D), Camperplaats De Slaaphoeve Emlichheim (D), Passantenhaven de Kalkovens Gorredijk (NL)