Hemelvaartweekend 2015

geplaatst in: Korte tripjes | 0
Camping de Helfterkamp
Camping de Helfterkamp

Met het lange Hemelvaartweekend voor de deur was het weer tijd voor ons jaarlijkse terugkerend campingavontuur met onze goede vrienden Inge en Niels en hun dochter Frederique. Vorig jaar zijn we met deze traditie gestart: gezamenlijk kamperen en dit is zo goed bevallen dat we deze traditie tot een jaarlijks terugkerend evenement hebben gedoopt.

Dit jaar reden we richting Vaassen, om te verblijven op camping De Helfterkamp. Heel Nederland vertrok op woensdag, laat in de middag, waardoor we ruim 2 uur en 45 minuten voornamelijk in de file hebben gestaan, voordat we de camper op ons gereserveerde plaatsje konden neerzetten. Onze vrienden waren er al en zorgden voor een koude (alcoholische) versnapering om het lange weekend mee te beginnen.
Het weer zat dit jaar ook goed mee, in tegenstelling tot vorig jaar, en alleen zaterdag was een bewolkte en regenachtige dag. Verder zonnig en veel buiten gezeten. De nachten waren nog wel erg fris, maar dat mocht de pret niet drukken.

De omgeving van Vaassen is heel leuk en er waren markten in de omgeving georganiseerd op Hemelvaartsdag, wat gezellig en druk was. In Apeldoorn is het leuk winkelen en in Epe zijn een aantal leuke restaurants te vinden, zoals restaurant De Stern, waar we heerlijk hebben gegeten. De camping was leuk, maar erg vol, wat wachttijden voor toilet en douche veroorzaakte. De camping was aan de dure kant, waarbij het elektragebruik, het warmwatergebruik voor de afwas en de douches apart afgerekend moeten worden. Wel ideaal dat iedere plek een eigen waterkraantje heeft. En we hebben weer genoten: lekker weer, goed gezelschap en volop eten en drinken. Volgend jaar doen we het gewoon weer!

Campercontact: Camping de Helfterkamp, Vaassen (NL)