Pinksterweekend 2015

geplaatst in: Korte tripjes | 0
Vierhuis
Vierhuis

Donderdag in de namiddag vertrokken we naar Zeewolde, om met de camper op natuurkampeerterrein Dasselaar te gaan staan. We kwamen rond 18 uur aan en na wat gestoei met de automaat aldaar, parkeerden we de camper op een prachtig plekje, tegen de bosrand aan. We moesten even zoeken om er achter te komen waar we schoon water konden tanken, maar er bleek een kraantje op het terrein aanwezig te zijn. Het sanitair was erg netjes, met 2 douches.

We konden nog heerlijk buiten zitten tot de zon onder ging en met de vogeltjes op de achtergrond was dat heerlijk. Wat een rust hier! ’s Avonds nog wat hout gehakt en gebruik gemaakt van de vuurhut om fikkie te stoken, wat goed lukte en het bleef nog lang lekker buiten.

We bleven tot zaterdag op deze camping, waarna we de zingende vogels weer achter ons lieten en via Lelystad (en Bataviastad) naar Friesland reden. Hier kwamen we rond 15 uur op de boerderijcamping Vierhuis. Deze camping, tevens boerderijwinkel met biologisch vlees en theeschenkerij, doet een beetje rommelig aan, maar het kampeerveldje is heel mooi gelegen: met uitzicht op de vogels en de grazende koeien en de camping ligt vlakbij het Tjeukemeer. Het sanitair is erg verouderd en de douches niet bepaald warm, maar daar wordt aan gewerkt, want men is het 2e sanitairgebouw aan het renoveren. De stal is hier open en daar mag je als campinggast ook gewoon in kijken. Dat was leuk, want er was een mama-schaap met 2 lammetjes en een mama-varken met maar liefst 12 schattige biggetjes. Elke dag ben ik wel even bij de biggetjes gaan kijken en ze kwamen zelfs naar me toe.

Fietsen rond het Tjeukemeer kan hier: dit is ongeveer 35 km en ook knooppuntenroutes kun je hier goed volgen. Het was gelukkig lekker weer, behalve maandag, waardoor we weer op tijd naar huis zijn gegaan.

Campercontact: Natuurkampeerterrein Dasselaar, Zeewolde (NL), Activiteitenboerderij Vierhuis, Rohel (NL)