Mobiel internet in het buitenland

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Mobiel internetten is niet meer weg te denken, ook niet als we op reis zijn. Voor sommigen is het een verademing om offline te zijn, voor anderen een nachtmerrie. Laten we het er op houden dat wij hier ergens tussenin zitten. Mobiel internetten kan erg duur zijn als je niet oppast. Daarom hebben wij de oplossing gezocht in een aparte SIM kaart waarmee we tegen een vast bedrag per dag kunnen internetten en zo de kosten in de hand kunnen houden.

Huawei E585
Huawei E585

Omdat we meerdere apparaten hebben waarmee we online willen zijn, hebben we er voor gekozen om een aparte SIM kaart aan te schaffen en deze te gebruiken in een zogenaamd ´mifi´ of ‘pocket wifi’ apparaatje. Hoewel je ook kunt volstaan met een mobiele telefoon die tethering ondersteunt. Wij gebruiken een Huawei E585 in combinatie met een prepaid SIM kaart van Vodafone Italië. Hiermee betalen we een vast bedrag van 3 euro voor onbeperkt internetten op één dag (500 Mb op volle 3G snelheid, daarna 32 kbps). Deze is aangeschaft via EuropaSIM, een bedrijfje wat slim inspeelt op onze behoefte door deze SIM kaartjes door te verkopen via internet. Het voordeel is dat we zelf kiezen wanneer we online gaan, en hoeveel ons dit kost.

Dit apparaatje verzorgt dus onze mobiele internet verbinding en creëert een eigen wifi netwerk waar andere apparaten op kunnen aansluiten. Zo zijn we met alle apparaten online via één mobiele 3G verbinding, waar ook in Europa.

Meer informatie:

EuropaSIM – de leverancier van de SIM kaart

Camperforum kennisbank artikel – over de benodigde instellingen en opwaarderen