Paasweekend 2018

geplaatst in: Korte tripjes | 0

BocholtDonderdagavond 29 maart vertrokken we naar Hoog-Elten in Duitsland. Dit is een gratis overnachtingsplaats voor campers, zonder voorzieningen, maar waar het niet uit maakt hoe laat je aankomt. Wij waren er rond half negen. Door de vele regen die de laatste tijd is gevallen kan deze plaats wel drassig zijn, dat was nu ook het geval. Toch kun je er voor kiezen om op de naastgelegen parkeerplaats of op het asfalt te gaan staan en dit laatste hebben wij gedaan.

Het is hier altijd heerlijk rustig, op de kerkklok na. Wij vertrokken na een ontbijtje naar Bocholt, naar WoMo Park Am Aasee. Hier is een mooie camperplaats gelegen vlakbij het meertje, de Aasee. De eigenaar wees ons een mooie plaats en deze camperplaats bleef vol stromen. Deze camperplaats is verhard, heeft alle voorzieningen en je betaalt hier € 7,50 per nacht voor 2 personen. Let op: alle extra’s worden apart berekend: toilet kost € 0,50, douchen kost € 1,00, internetkaartje moet je kopen, stroom betaal je met € 0,50-muntjes, maar hier doe je wel vrij lang mee.

Wij zijn een wandeling rond de Aasee gaan maken, waar we heerlijk op een terrasje hebben gezeten. Voor het eerst dit jaar dat het weer dit toeliet en we zaten heerlijk in de zon. Vanaf de camperplaats ben je zo in het centrum van Bocholt, een minuut of 10 met de fiets en zaterdag hebben we hier inkopen gedaan. Het centrum is gezellig en op zaterdag staat er ook een markt. We hebben zelfs vrij veel inkopen gedaan, waardoor we regelmatig weer terug naar de camperplaats moesten fietsen om even te ‘lossen’, zodat we met lege (fiets)tassen weer verder konden gaan. Ook vandaag was het weer goed, maar eind van de middag nam de bewolking toe en ’s avonds en ’s nachts regende het zachtjes. Maar ook dat is niet erg, als je lekker in je campertje zit.

Eerste paasdag zijn wij gaan kijken bij de camperplaats Uedem. Dit is een mooie plaats, maar je hebt hier wel goed weer nodig, want deze plaats kan heel drassig zijn. Deze plaats kost € 9,00 inclusief stroom en gratis wifi. Geen toilet of douchegelegenheid hier, wel een mooi weids uitzicht. Er stonden geen andere campers en wij durfden het op het vochtige gras niet aan en reden door naar een van onze favoriete plaatsen: Reisemobilhafen Den Heyberg in Kevelaer. We werden bij aankomst meteen getrakteerd op een mandje gekookte eitjes, want het is tenslotte Pasen en daar zijn de eigenaars altijd heel attent in. Deze camperplaats is gelegen op een oud militair terrein en kost € 9,00. Dit is inclusief stroom. Ook schoon water is hier gratis, evenals het lozen en chemisch toilet reinigen. Het weer was iets frisser, maar met een vestje aan was het buiten goed te doen. Lekker gewandeld in de omgeving en op tweede paasdag weer huiswaarts gegaan.

Campercontact: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten, Camperplaats Womopark am Aasee Bocholt, Camperplaats Den Heyberg Kevelaer

Camperts.nl video: Camperplaats Auf dem Eltenberg Hoch Elten, Camperplaats Womopark am Aasee Bocholt, Camperplaats Den Heyberg Kevelaer