Natuurkampeerterrein Drie

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Ermelose HeideUitstekende weersvoorspellingen dit weekend, dus tijd om weer eens met de camper een natuurkampeerterrein op de zoeken. Een van onze favorieten is natuurkampeerterrein Drie. Dit terrein is vanaf 30 maart tot 1 november jaarlijks open en is gelegen in een open plek in het speulderbos. Er zijn hier 43 kampeerplaatsen, waarvan het grootste aantal inclusief stroom. Dat je hier rust hebt is zeker, want er is geen telefonisch bereik, laat staan internet. Even afkicken voor John dus. Wel de geluiden van merels, koolmeesjes, vinkjes en een roffelende specht om je heen.

Voor campers is er ook een loosput en de mogelijkheid om chemisch toilet te legen en schoon water in te nemen. Dit zit bij de prijs in. Er zijn ook 3 toiletten en 2 douches (gratis). Voor 2 nachten inclusief stroom betaal je op deze camping € 41,00. Bij aankomst rond 15.30 uur hebben we nog heerlijk buiten kunnen zitten tot de avond viel. Ook zaterdag was het heerlijk weer met 25 graden. Voor het eerst dit jaar weer buiten ontbeten. Wij zijn na het ontbijt naar Putten gefietst voor wat boodschapjes. ’s Middags genoten van de zon en zelfs een beetje verbrand (Mariëlle dan, John niet, die wordt meteen bruin). De camping stroomde vandaag helemaal vol met caravans, tenten en een paar campers en camperbusjes.

Zondag zijn we door de Ermelose heide gefietst en hebben we een knooppuntenroute gedaan. Heerlijk gepicknickt op de hei en aan het begin van de middag zijn we gaan opruimen en richting huis gegaan. Officieel moet je voor 12 uur de kampeerplek hebben verlaten, maar wij gingen er maar even van uit dat hier niet zo streng op gecontroleerd wordt met dit prachtige weer. De natuurkampeerterreinen vind je door heel Nederland en worden vaak beheerd door de boswachter (zie www.natuurkampeerterreinen.nl of www.logerenbijdeboswachter.nl). Door lid te worden ontvang je jaarlijks het groene boekje waar alle kampeerterreinen in staan. Het is vaak een beetje terug naar de natuur op deze campings en ze zijn vaak mooi gelegen. Sanitair stelt meestal niet heel veel voor, maar een vuurhut, waar je heerlijk een vuurtje kunt stoken, is er wel.

Campercontact: Natuurkampeerterrein Drie Ermelo

Camperts Video: Natuurkampeerterrein Drie Ermelo