Raesfeld – Aalten

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Vrijdagavond om 18.45 uur vertrokken we met onze camper, die eindelijk motorisch helemaal goed is, richting Borken (Duitsland). We wilden hier op de camperplaats gaan staan, maar deze bleek helaas nog gesloten te zijn. Daarom door gereden naar het naburige Raesfeld. Hier zijn een aantal plaatsen voor campers vlakbij een slot. De camperplaats kost 8 euro en voor stroom betaal je 1 euro voor circa 12 uur stroom. Ook is er een klein sanitairgebouwtje met 2 toiletten en een douche. Je kunt het toilet legen bij een sanizuil en hier (tegen betaling) schoon water innemen. Deze camperplaats is heerlijk rustig en toch centraal gelegen. ’s Avonds is het slot heel mooi verlicht, dat een extra pluspunt is.

Zaterdagochtend even Raesfeld in gewandeld en vlakbij de camperplaats is het centrum van dit plaatsje, met een paar supermarkten. Even wat boodschapjes gedaan, daarna gebruncht in de camper en op de fiets gestapt naar Borken, dat op 9 kilometer afstand ligt. Hier heb je een groot overdekt winkelcentrum, waar we even zijn geweest.

Aan het eind van de middag brak het zonnetje door en zijn we gaan wandelen langs het slot van Raesfeld. Rondom het slot zijn veel restaurantjes te vinden, met toeristische prijzen. In het slot wordt op zaterdag aan de lopende band getrouwd, wat leuk is om te zien.

Aansluitend aan het slot is een natuurgebied, waar je heerlijk kunt wandelen. In deze tijd van het jaar zie je al het ontluikende groen, wat prachtig is. Wandelen mag hier ook met de hond, mits deze is aangelijnd. Het is niet ongewoon dat je hier een paar reeën tegenkomt. Wij zagen ook nog een paar broedende reigers, wat watervogels en een woelrat.

Schloss Raesfeld (D)

Zondagochtend zijn wij naar Winterswijk gegaan, om een bezoek te brengen aan kampeerwinkel Obelink. Helaas hadden zij niet wat we zochten, maar natuurlijk toch weer een paar handige spulletjes gekocht. We zijn vertrokken naar Aalten, naar camping Lansbulten. Deze camping heeft voor campers meerdere opties en meerdere prijzen: een camperplek buiten de slagboom, een camperveld of een plek op de camping. Wij kozen voor het camperveld, waar we als enigen stonden. Het sanitairgebouw dat hier staat is gloednieuw. Elke plek heeft een eigen stopcontact en een eigen waterkraan en grijs water afvoer. Het weer was inmiddels schitterend: strakblauwe lucht en zonovergoten, dus we hebben er een relax-dagje van gemaakt. Voor een nacht op het camperveld van deze camping betaalden we nog geen €15,00 (inclusief SEP key voor warm water/douche).

Wat een luxe om pas op maandag weer op huis aan te gaan. Wel even via de weegbrug in Ede, waar we de camper met volle bepakking hebben gewogen: Eén keer de gehele camper en één keer de achteras. Op zich keurig binnen de grens van 4000 kg, maar met 3980 kg hebben we ook bepaald niet veel ruimte over. Het slechte nieuws is daarbij wel dat ik (Mariëlle) de weegbrug stond te bedienen en dus qua gewicht niet ben meegerekend. En laat ik het zo zeggen: ik weeg geen 20 kg…..Nog maar eens goed kijken of we alles wat we in de camper hebben gestopt ook wel echt mee moeten nemen. Het wegen kost hier in Ede 10 euro voor 2 munten, waarmee je 2 wegingen kunt doen.

Campercontact: Camperplaats Graf Alexander, Raesfeld (D)Camping Lansbulten, Aalten (NL)
Camperts.nl video: Camperplaats Graf Alexander, Raesfeld (D)
Weegbrug Ede: Van Vlastuin Transport, Schampsteeg 12, 6718 VD Ede (NL)