Rees – Doesburg

geplaatst in: Korte tripjes | 0

De oplettende lezer valt natuurlijk meteen op het gat tussen ons laatste weekendje in november en dit weekendje in maart. Het klopt inderdaad dat we al maanden niet op pad zijn geweest. Dit was helaas zo door persoonlijke omstandigheden, maar ook omdat er bij de camper een motorstoring optreedt en de camper hierdoor lange tijd bij de garage is geweest. Vandaag de camper echter weer kunnen uitlaten en naar het Duitse Rees gereden.

Helaas toch weer een motorstoring onderweg gekregen, dus we weten nu al dat we weer terug naar de garage moeten. Gelukkig konden we onze weg wel vervolgen en kwamen we rond 14 uur aan op de camperplaats. De camperplaats kost 8 euro, inclusief stroom, lozen, schoon water. Bij nat weer is het even opletten, want alleen de eerste 2 rijen hebben een verharde onderlaag. Rees is een klein plaatsje aan de Rijn, waarlangs je ook kunt wandelen. We hebben even een wandelingetje gemaakt en wat boodschapjes gedaan.

De zaterdagochtend nuttig besteed aan het schoonmaken van de watertank en daarna doorgereden naar Doesburg (NL). Helaas flinke windstoten onderweg en ook regen, heel veel regen. In Doesburg is de camperplaats bij de passantenhaven in de wintermaanden gratis. Stroom gaat met muntjes, tenzij je een kaart in de zomer hebt gekocht waar nog tegoed op staat, die kan dan in elke stroompaal gebruikt worden. Voor de stroom met muntjes is maar 1 paal beschikbaar. De camperplaats is een parkeerplaats aan het water. Eind van de middag werd het droog en zijn we Doesburg in gewandeld. Doesburg is een oude Hanzestad en heeft de oudste kroeg van Nederland. Hier zijn we natuurlijk even een biertje gaan drinken.

Zondag nog steeds veel regen, dus op tijd weer op huis aan gegaan.

Campercontact: Camperplaats Am Freibad Rees (D), Passantenhaven Doesburg (NL)