Kleve/Kevelaer

geplaatst in: Korte tripjes | 0

PaddestoelenWat een luxe om op donderdagmiddag al te kunnen vertrekken met de camper richting Duitsland. We zijn beide deze vrijdag vrij, dus op weg gegaan naar het Duitse Kleve naar de camperplaats hier, camperpark Kleve.
Na de nodige files te hebben getrotseerd zijn we om 18 uur in Kleve en installeren we ons op de camperplaats. De camperplaats kost € 7,50 en stroom kost € 2,50. We maken altijd van de gelegenheid gebruik om onze gasfles te laten vullen in Kleve, want in Duitsland is dit stukken goedkoper.

Op vrijdag zijn we nog even naar de Fressnapf (= dierenwinkel) geweest en daarna op de fiets het centrum van Kleve in gegaan. We hebben hier lekker gewinkeld en heerlijk geluncht. ’s Avonds hebben we een lekkere schnitzel besteld bij de beheerder van de camperplaats, die dit voor ons klaarmaakt. Met patatjes en een champignonsausje betaal je hier € 7,50 voor, maar het gemak is natuurlijk onbetaalbaar.

Zaterdag 14 oktober zijn we verder gaan reizen naar camperplaats Den Heyberg in Kevelaer. Voor ons een van de favorieten, waar we graag komen. Deze camperplaats kost € 9,00, waarbij stroomgebruik inbegrepen is. Ook is hier een broodjesservice. Het weer zat ook mee met 23 graden en een lekker zonnetje, dus we konden heerlijk buiten zitten, met vrienden die ons vanuit Nijmegen kwamen bezoeken. We hebben echt Nijmeegs Marikenbrood gekregen en hier natuurlijk van gesnoept. Daarna zijn we gaan wandelen en vonden we (eetbare) paddenstoelen, die ik ’s avonds heerlijk heb verwerkt in de roerbakschotel. Zondag zijn we na ontbijt en wandeling weer vertrokken richting huis.

Campercontact: Camperpark KleveCamperplaats Den Heyberg Kevelaer

Video: Camperplaats Den Heyberg Kevelaer