Dordrecht

geplaatst in: Korte tripjes | 0

DordrechtIn Dordrecht, vlakbij de Waterbus-halte, zijn camperplaatsen gerealiseerd op een groot parkeerterrein. Je kunt hier schoon water tanken (€ 1,00 voor circa 50 liter) en afvalwater lozen, maar verder zijn er geen voorzieningen. Voor 24 uur staan betaal je hier € 2,00 en er is plaats voor circa 12 campers.
Wij kwamen hier vrijdag 11 augustus rond 17 uur aan en hebben nog even langs het water naar de boten gekeken. Er komen hier flinke joekels langs! Het waaide wel, maar de temperatuur was goed. De rivier waar het parkeerterrein langs ligt is de (beneden) Merwede. Zaterdagochtend gewekt door het enthousiaste toeteren van de bakker (misschien iets té enthousiast, maar fijn dat de bakker langs komt, natuurlijk). Na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt en naar het centrum van Dordrecht gefietst. Je bent zo in het gezellige centrum van Dordrecht. Helaas begon de dag wat regenachtig, maar ’s middags klaarde het op en konden we heerlijk op een terrasje lunchen. Tip: beklim de toren van de Grote Kerk (toegang €1,00) en je hebt schitterend uitzicht over de stad en de omgeving.
’s Avonds laat nog geprobeerd om iets te zien van de voorspelde sterrenregen, maar naast de lichtvervuiling was het ook bewolkt, waardoor we uiteindelijk maar één keer een ‘vallende ster’ hebben gezien.
Zondagochtend hebben we de waterbus genomen. Eerst overstappen na 1 halte bij Dordrecht, daarna een uurtje in de waterbus naar Rotterdam. De halte is vlakbij de Erasmusbrug, vanwaar je zo naar de Koopgoot en de Markthal wandelt. Als je met de waterbus naar Rotterdam wilt, is het handig om een e-Ticket dagkaart te kopen voor € 11,70. Je bestelt en betaalt eenvoudig online en laat de e-Ticket op je smartphone zien. Hiermee kun je de hele dag gebruik maken van de Waterbus. Natuurlijk kun je ook in- en uitchecken met de OV-chipkaart.
Rotterdam was gezellig druk met heel veel toeristen. Eind van de middag waren we weer terug bij de camper en vertrokken we weer naar huis.

Zie ook de video op Youtube