Paasweekend 2016

geplaatst in: Korte tripjes | 0

BoomkleverAllebei deze (Goede) vrijdag vrij en dus reden we al om 10 uur naar de camperplaats in Maastricht. Deze camperplaats is behoorlijk nieuw en ziet er heel netjes uit. Gelegen aan de Maas en op fietsafstand van het gezellige centrum van Maastricht. Deze camperplaats kost 15 euro per nacht (zonder stroom) en 17,50 per nacht (met stroom). We kwamen rond half twee aan en nadat we de camper hadden geïnstalleerd zijn we op de fiets gestapt naar Maastricht. Hier een paar uur doorgebracht en daarna weer naar de camper terug. Nog een stukje gewandeld langs de Maas bij de camperplaats. Naarmate het later werd, werd de camperplaats steeds drukker en was uiteindelijk op 2 of 3 plekken na, vol.
Zaterdag ging onze reis verder naar camperplaats Den Heyberg in Kevelaer (Duitsland). Onderweg nog even boodschapjes gedaan en tegen enen kwamen we aan. Het was al aardig druk, maar plek is er altijd wel. Even lekker genoten van het zonnetje, hoewel het wel waaide. ’s Middags lekker met onze fotocamera gewandeld door het nabijgelegen bos.
We kwamen er achter dat het nabijgelegen restaurant sinds september vorig jaar is gesloten. Men heeft alleen nog wel het reclamebord aan de weg laten staan, waardoor wij niet de enige waren die dachten hier een hapje te gaan eten.
Zondag weer lekker de tijd genomen om te gaan wandelen. Weliswaar tussen de buien door, want het was wat regenachtig, afgewisseld met zonneschijn. Leuke foto’s gemaakt en een drie-gangen-paasmenu in de camper klaargemaakt. De wind begint steeds meer toe te nemen en dat heeft toch schade aan de camper gemaakt: de kap van het achterste dakluik zit los. Even provisorisch met tape de boel vastgezet, want de wind nam alleen maar meer toe.
Een onstuimige nacht werd het, maar alles ging verder goed. Tweede Paasdag zijn we tegen het middaguur weer op huis aan gegaan.

Campercontact: CP Maastricht (NL), CP Reisemobilhafen Den Heyberg, Kevelaer (D)