Den Helder – Franeker

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Na een lange dag werken, wilden we eigenlijk pas zaterdagochtend 11 mei vertrekken. Maar ja, dan staat de camper eenmaal voor de deur en staan de spulletjes klaar om mee te nemen en begint het weer te kriebelen, dus besloten we vrijdagavond na het eten te vertrekken. We kozen voor een nachtje op camperplaats Willemsoord in Den Helder. Het havenkantoor, waar je ook voor de camperplaats terecht kon, was nog open, dus meteen een stroommuntje geregeld. Het was al gezellig druk op de camperplaats, met een stuk of 15 campers. Gelukkig nog een mooie plek voor ons vrijgehouden. Onze Dolce Gusto trok te veel stroom, dus weer ouderwets koffiezetten met een keteltje water, maar dat heeft ook wel weer wat.

Zaterdagochtend zijn we nog even wat boodschapjes gaan doen in Den Helder en daarna hebben we Den Helder weer verlaten en reden we naar camping Bloemketerp in Franeker. Deze stadscamping is klein, maar ideaal gelegen op loopafstand van het schattige Franeker. De camping was heerlijk rustig met net sanitair en een naastgelegen zwembad, waar je via de camping €2,00 per persoon korting voor kunt krijgen. Er is een klein camperveldje bij de camping met verharde plekken, maar het gras was goed droog, dus we konden gewoon op de camping staan. Er is ook een loosput op deze camping. We hebben een bezoek gebracht aan het centrum van Franeker en hebben ’s middags nog heerlijk voor de camper en uit de wind buiten kunnen zitten.

Zondag 12 mei hebben we uitgebreid ontbeten en zijn we een fietstochtje naar Harlingen gaan maken. Het is een kilometer of acht vanaf Franeker en het was heerlijk fietsweer. De camperplaats in Harlingen was niet druk, daar fietsten we nog even langs en namen ons voor hier ook snel weer eens heen te gaan. ’s Avonds hebben we in Franeker een afhaalmaaltijd gehaald en lekker in de camper van genoten.

Voor het eerst dit jaar hebben we buiten ontbeten. Met het zonnetje erbij was het heerlijk en het gaf ons het ultieme vakantiegevoel. Na de afwas zijn we gaan opruimen en moesten we weer op huis aan, want er moest weer gewerkt worden. Een heerlijk weekendje gehad!

Campercontact: Camperplaats Willemsoord, Den Helder (NL)Camping Recreatiepark Bloemketerp (NL)