Lang weekend Duitsland (grensstreek)

geplaatst in: Korte tripjes | 0

KevelaerDe donderdagochtend van de 13e juli hebben we nog gewerkt, maar ’s middags hadden we vrij genomen en vertrokken we richting Duitsland, naar Camperpark Kleve. Het was met circa 30 campers gezellig druk in Kleve, maar deze plaats kan 75 campers kwijt. Hier betaal je per nacht € 7,50 en € 2,50 voor stroom. Volgens het bordje kun je voor € 1,00 wel 100 liter water tanken, maar wij kregen niet eens de helft voor een euro. Maar goed.
Wij hebben de fiets gepakt en zijn wat boodschappen gaan doen. Bij de Kaufland-supermarkt op circa 600 meter van de camperplaats zijn we geëindigd en hebben we een heerlijke wokmaaltijd gegeten, die wordt bereid terwijl je wacht. Ideaal! Vlakbij de camperplaats is ook een bakker te vinden, voor als je geen broodjes op de camperplaats kunt bestellen.
Natuurlijk zijn we op vrijdag even in de Unterstadt geweest, maar we waren op tijd terug bij de camper, zodat we niet zijn natgeregend. Vrijdagmiddag zijn we naar de camperplaats in Brüggen gereden bij Camping Brachter Wald. De camperplaats is hier prachtig, en je kunt gebruik maken van het sanitair van de camping, dat supermooi is. Douchen kost 1 euro. De camperplaats zelf kost € 9,50 en voor stroom betaal je € 2,50. Verder is schoon water en lozen gratis.
’s Avonds was het weer droog, dus zijn we een stuk gaan wandelen in de omgeving. In het plaatsje Brüggen is ook een camperplaats, op een terrein achter de Aldi, maar wij vonden de camperplaats bij de camping mooier. We hebben ook nog een mooie fietstocht gemaakt door het Brachter Wald, waar je ook de ‘wilde’ paarden kunt bewonderen.
Op zondagochtend zijn we verder gereden naar een van onze favoriete plaatsen: Camperplaats Den Heyberg in Kevelaer, waar we tot maandag zijn gebleven. Voor een nacht op deze camperplaats betaal je € 9,00, dat is inclusief stroom, water en lozen. Maandagochtend hebben nog wat Duitse boodschappen gedaan en zijn we weer terug naar huis gereden.

Campercontact: Camperpark Kleve, Camperplaats Brüggen/Brachterwald, Camperplaats Den Heyberg Kevelaer

Video: Camperplaats Brüggen/BrachterwaldCamperplaats Den Heyberg Kevelaer