Paasweekend 2015

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Vrijdagavond zijn we rond 19.30 uur vertrokken richting de camperplaats in Vianen. Hier stonden al een stuk of zes andere campers, dus het was gezellig druk. We hebben de avond besteed aan het monteren van het nieuwe slot van de badkamerdeur, dat weigerde en waar we een nieuwe voor hadden besteld. Nuttig besteed avondje dus.

Op zaterdag hebben we de laatste boodschapjes gedaan in het gezellige centrum van Vianen en we zijn daarna doorgereden naar de camperplaats De Boswesels in Venlo. Hier was het ook al aardig druk, maar we vonden nog een plekje. Op de camperplaats is een mogelijkheid om schoon water in te nemen, vuil water te lozen en het chemisch toilet te legen. Deze camperplaats kost 12 euro inclusief stroom en de camperplaats is op fietsafstand (10 minuten) van het gezellige winkelcentrum van Venlo, waar je heel veel leuke winkeltjes vindt en waar in het weekend altijd veel Duitsers komen om te shoppen.

Aangezien één van onze vriendinnen in het centrum van Venlo woont, zijn we bij haar langs gegaan en zijn we met elkaar uit eten geweest bij restaurant Niej-jork. Heerlijk getafeld en het eten was heerlijk. We zijn ook nog naar ‘Preuf en Praotlokaal De Klep’ geweest, in het eeuwenoude Keizerstraatje. Voor bijzondere biertjes hét adres in Venlo en dus hebben we even een paar bijzondere biertjes geproefd. Tegen middernacht waren we weer terug bij de camper, waar het hek gelukkig 24 uur per dag open blijft….

Den HeybergZondagochtend een heerlijk paasontbijtje gemaakt en daarna de camper reisklaar gemaakt. We wilden op tijd vertrekken, maar (zoals vaak) raakten we aan de praat met mede-camperaars, die eenzelfde camperindeling hebben als wij en na over en weer tips te hebben uitgewisseld, vertrokken we een uurtje later dan gepland. Maar wat geeft het: we hebben tijd zat en het is altijd leuk om tips van anderen te krijgen. Onze volgende bestemming was niet ver: circa 35 km van Venlo: camperplaats Den Heyberg bij Kevelaer (Duitsland). Deze camperplaats is gelegen op een oud-militair terrein en biedt plaats aan 150(!) campers.

Wie op tijd komt, kan ook aan de stroom liggen en er is een mogelijk schoon water in te nemen, vuil water te lozen en het chemisch toilet te legen. Het was aardig druk toen wij aankwamen, maar ons favoriete plekje was gelukkig vrij. We hebben de rest van de middag in de zon gezeten, wat heerlijk was en zijn nog even over het terrein richting het restaurant en de paardenstallen gewandeld. Maandagochtend (2e paasdag) begon bewolkt, dus we zijn na onze paasbrunch een stukje gaan fietsen. Tegen 15 uur zijn we weer op huis aangegaan na een heerlijk weekendje.

Campercontact: CP Evenemententerrein Vianen, CP De Boswesels Venlo, CP Reisemobilhafen Den Heyberg, Kevelaer (D)