Kampen en Hattem

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Kampen 2Vrijdagavond vertrokken naar de camperplaats van Kampen. Een deel van het parkeerterrein is hier ingericht voor campers en er stonden al een stuk of zes campers toen wij aan kwamen. Vanaf deze plek wandel je zo het centrum van Kampen in. Je betaalt bij de automaat, €7,50 per dag.

Zaterdagochtend even brood gehaald in het centrum en vervolgens doorgereden naar Hattem. Al vaak gehoord van mede-camperaars dat dit een mooi plekje is, dus we wilden graag een keer een kijkje nemen. De camperplaats is bij de kleine jachthaven, waar ook stroompalen aanwezig zijn en er is een sanitairgebouw met een toilet en een paar douches waar je een code van krijgt. Kosten zijn €12,50 per dag (en €2,50 voor stroom).

Inderdaad sta je hier heel leuk met de camper, aan het water met uitzicht op de bootjes. Vooral in de zomermaanden is dit een drukke camperplaats waar je op tijd moet zijn om nog een plekje te bemachtigen.Wij hebben ’s middags de stadswandeling gedaan door Hattem, wat leuk was. Het weer werkte ook goed mee, met een zonnetje. Met deze wandeling kom je langs de leukste plekjes van het schattige Hattem. ’s Avonds lekker uit eten geweest bij Banka; zeker niet goedkoop, maar wel lekker eten hier. En we zijn tenslotte ‘uit’.

De volgende dag werd het weer steeds mooier en op de terugreis hebben we de camper nog even geparkeerd in Lelystad om heerlijk nog even van het zonnetje te genieten. Mariëlle is nog even met het fototoestel als een ware ‘vogelaar’ het riet in gedoken voor het fotograferen van de rietzanger.

Campercontact: CP Kampen (NL), CP Hattem (NL)

Hattem

Rietzanger 7