Friesland

geplaatst in: Korte tripjes | 0

de Zwarte HaanNadat we de camper uit de stalling hebben opgehaald zijn we meteen doorgereden naar de camperplaats in Harlingen. Het ideale van deze plaats is dat we hier meteen water konden tanken bij de sanizuil en de camper aan de stroom konden hangen. Er stonden al een stuk of 6 andere campers toen we aankwamen rond 21.30 uur, met mooi uitzicht op de sluizen.

Zaterdagochtend was het behoorlijk koud toen we het centrum van Harlingen in liepen om even een paar boodschapjes te doen. Harlingen heeft een leuk, oud centrum en op zaterdag staan er ook een paar marktkraampjes. Rond 14 uur zijn we verder gereden naar het buurtschap de Zwarte Haan, in het Noordwesten van Friesland. Hier zijn een tweetal grasvelden waar campers gedoogd worden. Toen we aankwamen stond er nog een camper en we hebben een mooi en zonnig plekje opgezocht. Het zonnetje kwam door, dus we konden zelfs nog even buiten zitten, beschut en uit de wind. Er zijn hier geen voorzieningen, maar het is een rustig plekje. We hebben nog een wandeling gemaakt op de dijk, waarvandaan je uitkijkt over het wad richting Ameland. Nog een paar mooie, grote oesterschelpen gevonden, maar door de harde wind was het een erg frisse wandeling. We waren blij om weer terug te zijn in de warme camper!

Zondag hebben we nog wel even buiten kunnen zitten, maar later op de middag werd het toch te fris. Wat wil je, het is natuurlijk nog maar begin maart! Tegen de avond zijn we weer richting huis gereden, met een tussenstop in Den Oever om een visje te eten.

Campercontact: CP Harlingen, CP de Zwarte Haan