Natuurkampeerterrein de Marsbelte (Wesepe)

geplaatst in: Korte tripjes | 0

Vrijdagmiddag vrij en heerlijk weer, dus zijn we op pad gegaan naar Wesepe, dichtbij Deventer om een weekendje door te brengen op natuurkampeerterrein de Marsbelte. Dit terrein wordt met veel liefde gerund door Dik en Frida en van Dik kregen we een rondleiding. Hij maakt een prachtige maquette van de omgeving. Een fraai stukje werk!

Vandaag waren we de enige campinggasten, dus werd speciaal voor ons het sanitair met het bijgebouw ‘’t Proathuus’ geopend. In dit bijgebouw veel informatie over de omgeving. De camping is een ware volière, met koolmeesjes, vinkjes, merels en tjiftjaffen. Dik vertelde dat ook de staartmees, het roodborstje en de bonte vliegenvanger hier veel worden gezien. Ook komen er regelmatig marters op de camping.

We zijn op zaterdag 25 maart na een ontbijtje in het voorjaarszonnetje een fietstocht gaan maken langs o.a. Broekland, Wijhe, Olst en langs de IJssel. Heel veel ooievaars gezien in dit gebied, die luid klepperend elkaar begroeten. Blijft een prachtig gezicht. Het weer zat ook mee: 15 graden en volop zon. Na een paar uur keerden we terug op de camping om lekker buiten te zitten. Inmiddels ook wat meer medekampeerders op de camping, dus dat is gezellig. En genoten van een prachtige zonsondergang! Zondagochtend 26 maart gebruik gemaakt van de douches op de camping en wat een rust op deze camping en wat heerlijk om even weg te zijn uit de drukke randstad en alleen het geluid van vogels te horen. Oja, en het alarm van de buren dat per ongeluk ’s morgens af ging. Kan gebeuren. Na een uitgebreide brunch zijn we weer op huis aan gegaan.

 

Link: Natuurkampeerterrein de Marsbelte, Wesepe