Probleem met onze camper: trillingen (update januari 2018)

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Al enige tijd ondervonden we hinder van een trilling tijdens het rijden. Meerdere malen is de camper in reparatie geweest bij de Renault dealer maar steeds kwam het probleem weer terug.

We zijn daarop uitgeweken voor een second opinion bij Carrec Technocenter in Soesterberg. In deze video de proefrit waarin duidelijk te zien is dat de trilling aanwezig is.

 

Zie hier de oorzaak: een ingesleten aandrijfasklos van de linker aandrijfas. Na montage van een nieuw exemplaar en 2 nieuwe motorsteunen is de camper weer in orde. We hopen dat het probleem nu blijvend is opgelost…

 

Update januari 2018:

De Renault dealer adviseerde destijds een versnellingsbakrevisie (kosten circa €4000). Gelukkig zijn we bij Carrec langs gegaan voor een second opinion.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kunnen we concluderen dat Carrec Technocenter het probleem blijvend heeft opgelost. Na een uitvoerige diagnose bleek dat de motorsteunen versleten waren en dat hierdoor de nieuwe aandrijfassen keer op keer opnieuw insleten, met trillingen als gevolg. Uiteindelijk waren we rond de €1000 euro kwijt en is het probleem structureel opgelost. Top gedaan door de mannen en vrouwen van Carrec.

Van de betreffende Renault dealer hebben we afscheid genomen.

 

 

Nieuw: Camperts.nl op YouTube

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Met enige regelmaat hebben we de dashcam aan boord. Bij het aanrijden op een camperplaats of camping maken we daarbij automatisch een video opname die een mooi beeld geeft van de locatie. Eerder hebben we een aantal video’s geplaats op Campercontact.com, de site van de NKC. Maar in het vervolg publiceren wij onze filmpjes via ons eigen Camperts YouTube kanaal. Daarnaast zijn alle video’s hier terug te vinden op de Video pagina.

 

 

 

Steun Lucas Hollander | Geld inzamelen | Doneeractie.nl

geplaatst in: Nieuwtjes | 0
Hij had de camper bijna opgeknapt en zou samen met zijn vrouw hun oude dag door gaan brengen in Zuid Europa. Een mooie droom die onverwacht aan duigen viel. Zijn camper werd in de brand gestoken en ging in vlammen op in de Boswijk in Lelystad. Lucas is al tachtig jaar oud, het opknappen ging stukje bij beetje. Vanwege de leeftijd van de camper kon hij zich maar beperkt verzekeren. Ze krijgen niets uitgekeerd. Help mee deze droom toch nog uit te laten komen!

Bron: Steun Lucas Hollander | Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lelystad – Camperplaatsen en horeca watersportstrand Markerwaarddijk

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Bij het nog aan te leggen watersportstrand aan de Markerwaarddijk in Lelystad komen camperplaatsen en een horecagelegenheid. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA over de omgevingsvergunning voor het gebied. Het betreft een initiatief van het bedrijf Camp & Surf. De commerciële exploitant wil aan de Markerwaarddijk inspelen op de verwachte toeloop van watersportliefhebbers uit binnen- en buitenland met camperplaatsen en een semi permanent horecapand.  Het watersportstrand dat op de strekdam naar het kunstwerk Exposure (De Hurkende Man) komt, wordt gezien als één van de beste binnenwatersportplekken van West-Europa. In 2018 wordt begonnen met de aanleg.

Bron: Lelystad – Camperplaatsen en horeca watersportstrand Markerwaarddijk

Protest tegen campers bij stadscentrum Apeldoorn

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

APELDOORN – Apeldoornse recreatieondernemers pikken het niet dat de gemeente Apeldoorn onder hun duiven gaat schieten. Tien plekken pal in het centrum, waar toeristen een midweek met hun camper kunnen verblijven, dat is regelrechte concurrentie! Via brancheorganisatie Recron zijn de recreatieondernemers een bezwaarprocedure begonnen.

Bron: Protest tegen campers bij stadscentrum Apeldoorn

Op de weegbrug

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Campers zijn bijna altijd te zwaar beladen. De meeste camperaars lijken zich er niet om te bekommeren, totdat ze een keer worden gecontroleerd. Wij zijn dat liever voor en vandaag heb ik de camper op de weegbrug gezet in de buurt. Het resultaat, met een halfvolle drinkwatertank, volle dieseltank en met volle bepakking. Uitgezonderd echtgenote.

Totaal: 3540 kg
Voor: 1580 kg (max: 1850)
Achter: 1960 kg (max: 2060)

Bijna goed dus. Het wordt dus rijden met een halfvolle dieseltank en geen drinkwater. Als ik mijn vrouw nog mee wil nemen tenminste ;)

Voor de mensen in de buurt van Zaandam is dit een handig adres: http://www.woud.nl/diensten/weegbrug-zaanstad

Particuliere Campermarkt|Kamperen| Telegraaf.nl

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Een week na de prestigieuze, giga-grote, luxueuze, maar ook prijzige Camper Experience in het mondaine Zandvoort (waar overigens hélémaal niks mis mee is), wordt de minstens zo gezellige, knusse, laagdrempelige, eenvoudige en voor iedereen toegankelijke Particuliere Campermarkt ‘Live’ gehouden in het pittoreske Bunnik (waar trouwens óók helemaal niks mis mee is).

Bron: Particuliere Campermarkt|Kamperen| Telegraaf.nl

Video’s op Campercontact

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Als camperaar kunnen we niet meer zonder Campercontact, de website van de NKC met erg veel nuttige informatie over overnachtingsplekken. Naast informatie en foto’s is het sinds enige tijd ook mogelijk om korte video’s te plaatsen bij een camperplaats. Wij rijden altijd met een dashcam, en vaak sturen we ons filmpje in van de aankomst op een camperplaats. Dat geeft andere camperaars vaak een indruk van de plek. Zoals in dit voorbeeld bij de kade van Alesund in Noorwegen.

Er is ook een overzicht van alle video’s op Campercontact.

Gemeenten willen campertoeristen verleiden | RTL Nieuws

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

RTL Nieuws

 

Een groeiend aantal Nederlanders trekt erop uit met de camper. Gemeenten proberen die campertoeristen naar zich toe te lokken door gratis kampeerplaatsen voor campers aan te bieden. Daar is alleen niet iedereen blij mee.

Bron: Gemeenten willen campertoeristen verleiden | RTL Nieuws

 

Wat hier vergeten wordt is dat je op een camperplaats niet kampeert maar parkeert. Wil je het luifeltje uit en de BBQ aan dan ga je op de camping staan. Een ander essentieel verschil is dat je op een camperplaats kunt aankomen en gaan wanneer je wilt. Dus op vrijdagavond geen dichte slagboom. En wie zegt dat het allemaal gratis moet zijn? Op de meeste camperplaatsen betaal je gewoon bij de automaat hoor!

 

Mobiel internet in het buitenland

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Mobiel internetten is niet meer weg te denken, ook niet als we op reis zijn. Voor sommigen is het een verademing om offline te zijn, voor anderen een nachtmerrie. Laten we het er op houden dat wij hier ergens tussenin zitten. Mobiel internetten kan erg duur zijn als je niet oppast. Daarom hebben wij de oplossing gezocht in een aparte SIM kaart waarmee we tegen een vast bedrag per dag kunnen internetten en zo de kosten in de hand kunnen houden.

Huawei E585
Huawei E585

Omdat we meerdere apparaten hebben waarmee we online willen zijn, hebben we er voor gekozen om een aparte SIM kaart aan te schaffen en deze te gebruiken in een zogenaamd ´mifi´ of ‘pocket wifi’ apparaatje. Hoewel je ook kunt volstaan met een mobiele telefoon die tethering ondersteunt. Wij gebruiken een Huawei E585 in combinatie met een prepaid SIM kaart van Vodafone Italië. Hiermee betalen we een vast bedrag van 3 euro voor onbeperkt internetten op één dag (500 Mb op volle 3G snelheid, daarna 32 kbps). Deze is aangeschaft via EuropaSIM, een bedrijfje wat slim inspeelt op onze behoefte door deze SIM kaartjes door te verkopen via internet. Het voordeel is dat we zelf kiezen wanneer we online gaan, en hoeveel ons dit kost.

Dit apparaatje verzorgt dus onze mobiele internet verbinding en creëert een eigen wifi netwerk waar andere apparaten op kunnen aansluiten. Zo zijn we met alle apparaten online via één mobiele 3G verbinding, waar ook in Europa.

Meer informatie:

EuropaSIM – de leverancier van de SIM kaart

Camperforum kennisbank artikel – over de benodigde instellingen en opwaarderen

Onmisbare apps voor onderweg

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Hier vermeld ik een aantal apps voor de smartphone die ik met regelmaat gebruik onderweg. Sommige zijn betaald en andere gratis.

SatFinder Lite
SatFinder Lite

 

Campercontact (iPhone of Android). Onmisbaar als je onderweg zoekt naar een camperplaats in de buurt. Kan ook offline gebruikt worden en dat is handig in het buitenland. NKC leden betalen niets, niet-leden betalen 5,99 per jaar. En dat is hij zeker waard.

 

SatFinder Lite (iPhone of Android). Een app waarmee je heel gemakkelijk je satellietschotel kunt uitlijnen. Het werkt met een overlay over je camerabeeld waardoor je heel makkelijk kunt zien waar welke satelliet te vinden is. En nog gratis ook.

 

Aan/uit.net (iPhone of Android). Met deze app kun je betalen voor een aantal camperplaatsen (stageld, water, elektra) in Nederland. Op deze plaatsen kun je vaak niet eens anders meer betalen, daarom is het verstandig vooraf de app te installeren en een account aan te maken. Op dit moment nog niet actief op veel plaatsen maar ik heb het idee dat het er wel meer worden. App is gratis.

Recreatieset (her)installeren | CanalDigitaal

geplaatst in: Nieuwtjes | 0

Vandaag is het 21 maart. Voor diegenen die – net als wij – een abonnement op het recreatiepakket hebben van Canal Digitaal, zijn vandaag weer alle kanalen beschikbaar. Aangezien wij al een tijd geen gebruik hebben gemaakt van ons abonnement betekent dit dat we de smartcard weer moeten activeren en alle kanalen opnieuw inscannen. In deze video wordt dit nog eens uitgelegd.

Meer info: Recreatieset (her)installeren | CanalDigitaal.

 

4 reacties

 1. herby

  Voorheen vond ik 4 pag met reisverslagen?
  Nu zijn die weg “gone”???
  Komen die terug???

  • John van Zaanen

   4 pagina’s? Zoveel reizen hebben we nog niet gemaakt helaas. Ik denk dat je je vergist met een andere site?

 2. herbybg

  Waar zijn de reisverslagen van Spanje/Portugal?
  Oa reis door extremadura?
  Ik denk niet dat er een draadje af is bij mij?

  • John van Zaanen

   Wij zijn nog niet in Spanje of Portugal geweest met de camper, dus daar zul je hier ook nog geen reisverslag vinden. Ik denk dat je je echt vergist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.